17.11. Po Slavonskim gorama-Papuk

17. studenog 2018. godine
Po Slavonskim gorama – Papuk

 

Ruta: Gornja Pištana (263 mnv) – Pištanska kosa – Tromeđa (652 mnv)– Rust (772 mnv) – PD Jankovac. Ovo ruta je paralelna s SPP-om, odnosno, spaja Orahovicu i Jankovac sjevernije, preko Pištanske kose. Iznimno rijetko se koristi, a na njoj još uvijek postoje stare markacije.

Organizator: Ivan Lončarić

Polazak: 17. studenoga 2018. godine u 07:00 sati (parkiralište InterSpar na Sjenjaku)
 
Povratak: u večernjim satima, najkasnije do 18.00 sati

Prijevoz: minibus (do 30 osoba). Minibus nas ostavlja u Gornjoj Pištani te odlazi na Jankovac kako bi nas vratio u Osijek.

Obavezna planinarska oprema: planinarski ranac, planinarske gojzerice, štapovi.

Odjeća: planinarska, prilagođena godišnjem dobu i vremenskim prilikama.

Hrana i piće: iz ranca.

Cijena prijevoza: 70,00 kn po osobi. Prijaviti se i uplatiti navedeni iznos možete svakog četvrtka na redovnim sastancima društva.

Ruta je jednosmjerna, dužine oko 15 km,  kondicijska zahtjevnost je  K2 OTEŽANO (visinska razlika 700 metra), Tehnička zahtjevnost je T1 NEZAHTJEVNO (bez upotrebe ruku i pomagala).
Ukupno, s pauzama, oko 6 do 7 sati hodanja.

Vozimo se iz Osijeka preko Orahovice do sela Gornje Pištane (oko 1 sat i 45 minuta) s kraćim stajanjem u Našicama. Polazak na rutu je na prijevoju iza sela Gornja Pištana, odakle se starom markiranom stazom uspinjemo prema Tromeđi (koja spaja tri staze: JJPP, rutu prema Jankovcu i ovu rutu iz Gornje Pištane) Nastavljamo prema Jankovcu sad već poznatom i markiranom stazom JJPP preko Rusta. Na Jankovcu odmor, osvježenje i ukrcaj u minibus, te povratak kući.

Dijagram rute

Ostaci prošlih vremena – Pištanska kosa

Tromeđa

Prijaviti za izlet je moguće mobitelom, na dolje navedeni mail ili četvrtkom na sastanku društva.

Prijave: Ivan Lončarić
Mob.:  091/501 1092
Mail:  loncaric.ivan@gmail.com


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...