20.-21.01. Vincekovo

VINCEKOVO  
20 i 21.siječanj 2018

Izlet je planiran kao dvodnevni sa jednim spavanjem. U planu je obići Strigovsku kružnu stazu i Vincekov pohod.

Prvi dan 20 siječnja 2018 – subota

Polazak je  u 4.30 h kod autopraonice iza Spara, vožnja Podravskom magistralom do Štrigova. Dolazak do 11.00 sati uz jedno stajanje za kavu i toalet. Obilazak gradskih znamenitosti te crkve svetog Jeronima. Polazak na hodanje cca 4.00 sata kružnom stazom dužine 11 km i visinske razlike 400 metara. Štrigovska kružna staza prolazi kroz najljepše predjele gornjeg Međimurja počinje i završava u Štrigovu. Nakon hodanja smještaj u apartmane Lapaž ,odmor i priprema za večeru. U 19.00  sati polazak busom na večeru. Večera i zabava uz glazbu uživo.

Drugi dan 21 siječnja 2018 – nedjelja

Okupljane ispred apartmana Lapaž u 8.00 sati te polazak na mjesto okupljanja kod toplica sv. Martin. Prijava, doručak i podjela poklona te start u 9.00 sati na Vincekov pohod.
Staza je dugačka 15 km i vodi nas preko međimurskih brega do Murskog Središća i može se ishodati za cca 5 sati.
Nakon 10 km  čekat će nas bus  za one koji neće hodati ravni dio i odvesti nas u sportsku dvoranu u kojoj je fešta, gdje se može pojesti grah i kobasica u vlastitoj režiji.

Polazak za Osijek je oko 17 sati.

Oprema treba biti prilagođena vremenskim uvjetima obavezno imati gojzerice, štapove, za hodanje i naravno naglavnu lampu.

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.

Pozivamo Vas na 20. tradicionalni Vincekov pohod, 21.01.2018. godine!

Vođa puta: Miro Mutter i Miroslav Bahmajer

Print This Post Print This Post

You may also like...