20.–23.09. Cres-Lošinj

CRES (SIS-BELI-CRES) — LOŠINJ (NEREZINE-M. LOŠINJ-OSORŠČICA)
20.–23.09.2018.

POLAZAK:  19/20.09. u ponoć srijeda/četvrtak sa starog mjesta kod autopraonice (SPAR).  Vožnja autoputom, pa preko Krčkog mosta do mjesta Valbiska na otoku Krku. Prelazak trajektom do Meraga na Cresu. Vožnja do mjesta prijevoj Križić odakle je uspon na Sis (639m/nm) cca. 1 sat hoda do vrha i 1 sat natrag do busa. U 10 sati polazak za Beli i uz stručnog vodiča obilazak eko centra Caput insuale koji se bavi zaštitom bjeloglavih supova. U 11 i 30 odlazak do Cresa, šetnja gradom, pauza za kavu, pivicu ili tko šta voli. U 14 sati polazak za Nerezine (kamp Lopari) gdje planiramo doći oko 15 sati. Smještaj u mobilnim kućicama po 4, sa kuhinjom, kupatilom i wc, sa stolom i stolicama PVC na terasi ispred kućice. Slobodno vrijeme za kupanje, upoznavanje kampa i druženje. Noćenje.

Cres – vrh Sis (639 m)

PETAK: Ustajanje u 8 sati. Doručak u vlastitom aranžmanu. U 9 i 30 polazak za Mali Lošinj, obilazak grada, muzeja, šetanje, kupanje te u 16 sati polazak natrag u Nerezine. Slobodno vrijeme. Noćenje.

SUBOTA: Ustajanje u 7 sati. Doručak u vlastitom aranžmanu. U 8 sati polazak na obilazak Planinarske ophodnice Osorščica (Nerezine-Počivalica-Sv.Mikula-Televrin (589m/nm)- pl. kuća Sv. Gaudent-Osor) cca. 6-7 sati hoda. Mala šetnja po Osoru, pa polazak za Nerezine. Po dolasku u kamp slobodno vrijeme za kupanje i druženje uz pivicu. Noćenje.

Lošinj – Osorščica – vrh Sv. Mikula (557 m)

NEDJELJA: Ustajanje u 8 sati. Pakiranje stvari i napuštanje mjesta boravka najkasnije u 10 sati. Polazak za Cres, te šetnja po gradu. U 12 sati mogućnost zajedničkog ručka (gulaš sa njokima) te u 14 sati polazak za Merag. U 16 sati plovidba trajektom do Valbiske te dalje preko Krčkog mosta, uz kraća zaustavljanja vožnja do Osijeka gdje bi trebali stići između 23 sata i ponoći.

PRIJEVOZ: autobusom na bazi 45 putnika = 300 kn (prijevoz, cestarina, mostarina i trajekt)

SMJEŠTAJ: kamp Lopari  u mobilnim kućicama 3×90=270 kn po osobi    (noćenje, prijava, boravišna pristojba i završno čišćenje)

HRANA: u vlastitom aranžmanu, (jedino ručak u nedjelju (gulaš) ćemo info. dobiti naknadno)

OPREMA: planinarsko-turistička, za hodanje, šetanje i kupanje

DOKUMENTI: iskaznica planinarska sa plaćenom članarinom za 2018., zdravstvena i osobna obavezno

NAPOMENA: molim one koji su se prijavili za izlet da u periodu od 14.06. do 01.07. donesu 100 kuna kao akontaciju za prijevoz, a ostatak (470 kuna) do 06.09.2018.

PRIJAVE I UPLATE: kod vođe puta Miroslav Mitrović-Mitar  098/831 29 11

UMOR NESTAJE —- ZADOVOLJSTVO OSTAJE


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...