Radionica: Mobilne aplikacije za GPS navigaciju u prirodi–podešavanje i osnovno korištenje

Radionica:
Mobilne aplikacije za GPS navigaciju u prirodi – podešavanje i osnovno korištenje

Informacija za one koji su se prijavili za radionicu “Mobilne aplikacije za GPS navigaciju u prirodi – podešavanje i osnovno korištenje”. Ista će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018. godine s početkom u 16.30 sati u prostorijama HPD “Bršljan – Jankovac”.

Članak iz jednog od zadnjih brojeva časopisa „Hrvatski planinar“:

Broj aplikacija za GPS navigaciju za mobilne uređaje s Android operativnim sustavom eksponencijalno raste. Na radionici će se obraditi podešavanje i osnovno korištenje tri aplikacije:

 

Locus Map

Avenza Maps

Locus Map

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove aplikacije su odabrane zato što su legalne i besplatne, što je na njima moguće korištenje topografskih karti Hrvatske (Državne geodetske uprave odnosno jednog dijela topografskih karata HGSS) te što imaju niz dodatnih opcija kao što je: mogućnost snimanja dijelova karte na mobitel i korištenje bez pristupa internetu, mogućnost podešavanje slanja SOS poruke u slučaju da se osoba/mobitel na kreće određeno predefinirano vrijeme, mogućnost istovremenog praćenja učitanog traga  i snimanja vlastite rute,…
Radionica je zamišljena da svi sudionici ponesu svoje Android mobitele koje će koristiti tijekom radionice s instaliranim aplikacijama:

Avenza Maps

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Avenza&hl=hr

Locus Map free

https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus

OruxMaps

http://www.oruxmaps.com/cs/en/

(skinuti i instalirati Current version 7.2.11.  Za instalaciju iste potrebno je dopustiti mobitelu da instalira aplikaciju s „nepoznatog izvora“).

Svi polaznici moraju imati na svojim mobitelima pristup internetu. Po završetku iste svi polaznici će imati na svojim mobitelima podešene aplikacije s učitanim online topografskim kartama i osnovnim znanjima o korištenju istih s posebnim naglaskom na podešavanje i korištenje aplikacije OruxMaps.
Radionica će se održati u prostorijama HPD „Bršljan–Jankovac“ u terminu koji će biti naknadno objavljen kada se prijavi dovoljan broj sudionika (20). Svi zainteresirani se mogu prijaviti na redovnom sastanku društva (četvrtkom od 19.00 sati) predsjedniku društva Miri Mutteru ili Ivanu Lončariću. Prijaviti se možete i na mail: loncaric.ivan@gmail.com.

You may also like...