02.-05.09. KRK-Kvarnerski ljepotan

Izletnička sekcija HPD “Bršljan-Jankovac” organizira prekrasan 4-dnevni izlet na:

K R K —  KVARNERSKI LJEPOTAN
2. – 5. 9. 2021.

1. dan, četvrtak

Polazak u 5 sati sa parkinga iza SPARA kod autopraonice. Vožnja autocestom sa dvije pauze po 30 min. Dolazak u Punat na otoku Krku do 12 sati. Smještaj u hostelu  u 2. i 3.- krevetnim sobama (tuš, wc). Osvježenje i odmor.

Hostel Kantun

U poslijepodnevnim satima odlazak brodom na otok Košljun. Obilazak samostana, te šetnja otočićem i uživanje u mirisima lavande, smilja i bosilja, oleandera…

Franjevački samostan – Košljun

Povratak u Punat te šetnja predivnim mjestom. Zajednička večera u 19 i 30. Druženje, zabava, noćenje.

 

2. dan, petak

Ustajanje do 7 sati. Zajednički doručak.

U 9 sati polazak na turu pod vodstvom domaćeg vodiča do najvišeg vrha otoka Krka (Obzova 569m/nm) inače 6. vrh po visini na Jadranskim otocima. Tura traje cca. 6 sati hoda sa odmorima. Treba obavezno ponijet nekakvu zaštitu od sunca i tekućine.

Krk – vrh Obzova

Po povratku kupanje na obližnjim plažama. Ostatak grupe slobodno vrijeme po izboru. Zajednička večera u 19 i 30. Druženje, zabava i noćenje.

 

3. dan, subota

Ustajanje do 7 sati. zajednički doručak. U 9 sati polazak na kružnu stazu po odabiru domaćeg licenciranog vodiča u trajanju od 6-7 sati hoda. Obavezno ponijeti zaštitu od sunca i tekućine.

Po povratku slobodno vrijeme za šetnju, pivo, kupanje po izboru. Zajednička večera u 19 i 30. Druženje, zabava, noćenje.

 

4. dan, nedjelja

Ustajanje do 7 sati. Zajednički doručak. Pakiranje stvari u autobus pa u 9 i 30 odlazak busom do mjesta Vrbnik. Po dolasku slobodno vrijeme za obilazak znamenitosti mjesta pod vodstvom našeg vodiča iz grupe (najuža ulica na svijetu). Odlazak do poznate vinarije te degustacija i kupovina  vina (vrbnička žlahtina). Tko želi kupiti u rinfuzi treba ponijeti ambalažu. Nakon toga u 12 i 30 povratak autobusom u Punat.

Vrbnik

U našem hostelu zajednički ručak (lignje+ prilog+kruh) te u 15 sati polazak za Osijek. Uz dva odmora na autocesti dolazak kući oko 22 sata.

 

PRIJEVOZ:  autobusom: 250 kn

SMJEŠTAJ I PREHRANA:  600 kn  (3 polupansiona doručak-večera,+ vožnja brodom + ulaznica za samostan, te ručak u nedjelju ), plaćamo davatelju usluga,
Broj mjesta ograničen na 40 toliki je kapacitet hostela.

OPREMA:  planinarska – prema vremenskim uvjetima, obavezne planinarske cipele (budući da na stazi ima dosta škrapa i kamenja), štapovi za hodanje po potrebi, nešto za zaštitu od sunca, vjetra ili kiše… oprema za kupanje…

DOKUMENTI: osobna iskaznica, zdravstvena i planinarska sa plaćenom članarinom za 2021.

PRIJAVE I UPLATE IZNOSA: kod vođe puta četvrtkom od 19-20 sati u društvu počevši od 15.07. do najkasnije 19. 8. 2021. ili doma na tel. 301-990, 095/831 29 11

VOĐA PUTA: Miroslav Mitrović-Mitar

VODIČ NA STAZI: Stjepan, PD “Obzova” Krk

UMOR NESTAJE — ZADOVOLJSTVO OSTAJE


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.