09.06. Po Slavonskim gorama–Krndija

9. lipnja 2019. godine
Po Slavonskim gorama – Krndija

 
 
Ruta: Međa (609 m/nv) – manastir Sv. Nikolaj (469 m/nv)– rekreacijski centar ŠRK Šaran – Orahovačko jezero – jezero kamenoloma Hercegovac – Kapavac (791 m/nv) – Međa (609 m/nv)
 
Organizatori vodič: Ivan Lončarić

Polazak: 9. lipnja 2019. godine u 06:30 sati (parkiralište InterSpar na Sjenjaku)
 
Povratak: u večernjim satima, najkasnije do 19.00 sati

Prijevoz: minibus (najviše 30 osoba). Postoji mogućnost da se na ovu rutu priključe i određen broj planinarski i planinara koji mogu ostati kod Orahovačkog jezera i hodati neku kraću rutu na tom predjelu ili uživati na Orahovačkom jezeru za vrijeme dok mi hodamo tu rutu. Tada bi išao veliki autobus i cijena prijevoza bi na bazi 50 osoba bila 40 kn.

Obavezna planinarska oprema: planinarski ranac, planinarske gojzerice, štapovi.

Odjeća: planinarska, prilagođena godišnjem dobu i vremenskim prilikama.

Hrana i piće: iz ranca. Na ruti postoje dva izvora pitke vode.

Cijena prijevoza: Načelno 50,00 kn po osobi. Uplate ću prikupljati nakon 16. svibnja, kad se potvrdi točan broj zainteresiranih planinarki i planinara.

Ruta je kružna, dužine oko 16 km,  kondicijska zahtjevnost je  K2 SREDNJE TEŠKO (visinska razlika 774 metra), Tehnička zahtjevnost je T1 NEZAHTJEVNO (bez upotrebe ruku i pomagala).

Ukupno, s pauzama, oko 7 do 8 sati hodanja.

Vozimo se iz Osijeka do Međe (prijevoj na cesti između Orahovice i Kutjeva) s tradicionalnim kraćim stajanjem u Našicama. Polazak na rutu je oko 9.00 sati. Markiranom stazom spuštamo se prema manastiru Sv. Nikolaj, a zatim u nastavku hodamo prema Duzluku i Orahovačkom jezeru, s usputnim skretanjem na rekreacijski centar ŠRK Šaran kod Duzluka. Nakon odmora i ručka na Orahovačkom jezeru (tada se tamo odvija Papuk Extreme Challenge ) nastavljamo prema jezeru kamenoloma Hercegovac i samom vrhu Kapavac, te se SPP-om s Kapavca vraćamo nazad na Među.

Profil rute

Jezero kamenoloma Hercegovac

Rekreacijski centar ŠRK Šaran

Orahovačko jezero

Više o događaju Papuk extreme challenge
https://hr-hr.facebook.com/papukextremechallenge/

Prijaviti se za izlet je moguće mobitelom, na dolje navedeni mail ili četvrtkom na sastanku društva.

Prijave: Ivan Lončarić
Mob.:  091/501 1092
Mail:  loncaric.ivan@gmail.com


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...