15.03. Po slavonskim gorama-Papuk

Po slavonskim gorama – Papuk
15. ožujka 2020. godine
 

Jednodnevni izlet po slavonskim gorama, koji će vas podsjetiti kako su nekad davno planinari, izletnici i izviđači hodali od željezničke postaje Velika prema planinarskom domu Lapjak ili prema Jankovcu.

 

Ruta: Velika (230 m) – Omladinska staza – greben Loparna – Lipova glava (642 m) planinarska kuća Trišnjica (597 m) – Jankovac (475 m)

Napomena: Nakon što autobus ostavi planinarke i planinare u Velikoj, isti odmah odlazi na Jankovac, tako da se izletu mogu priključiti i oni koji žele provesti ugodno vrijeme šetnjom oko planinarskog doma Jankovac. 

Polazak:15. ožujka 2020. godine u 06:30 sati (parkiralište InterSpar na Sjenjaku)
 
Povratak: u večernjim satima, najkasnije do 19.00 sati

Prijevoz: autobus (najviše 50 osoba).

Obvezna planinarska oprema: planinarski ranac, planinarske gojzerice, preporuka štapovi za hodanje.

Odjeća: planinarska, prilagođena godišnjem dobu i vremenskim prilikama.

Hrana i piće: iz ranca. Na ruti postoji jedan izvor pitke vode (kod zgrade Šumarskog fakulteta).

Cijena prijevoza: 60,00 kn po osobi (na bazi 40 planinarki/planinara).

Ruta je jednosmjerna, dužine oko 14 km, kondicijska zahtjevnost je K2 otežano (visinska razlika 671 metar), Tehnička zahtjevnost je T1 NEZAHTJEVNO (bez uporabe ruku i pomagala). Ukupno, s pauzama, oko 6 do 7 sati hodanja.

Planinarska kuća Trišnjica

Vozimo se iz Osijeka do Velike s tradicionalnim kraćim stajanjem u Našicama. Polazak na rutu je oko 9.00 sati. Polazna točka je željeznička stanica u Velikoj. Markiranom stazom naziva Omladinska staza uspinjemo se prema Kaniškoj glavi i Loparni a zatim se spuštamo do planinarske kuće Trišnjica, gdje je planiran duži odmor i ručak (iz ruksaka). Nakon toga nastavljamo prema Šumarskom fakultetu te se preko Jezerca jednim dijelom uspinjemo i spuštamo na Jankovac. Na Jankovcu još jedna duža pauza za odmor, pa polazak kući. Oni koji nemaju namjeru hodati ovu stazu, mogu autobusom otići na Jankovac i tamo u šetnji provesti vrijeme do dolaska skupine koja hoda iz Velike.

                                                                                           

Profil rute

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijave: Ivan Lončarić
Mob.:  091/501 1092
Mail:  loncaric.ivan@gmail.com

 


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...