16.05. LEGOSI-„Dolazak vitezova na zmijarsku kulu”

Izlet za Legose

„Dolazak vitezova na zmijarsku kulu”
16. svibnja 2021. (nedjelja)

 

 

Dragi Legosi krenimo u nove avanture!

Kako bismo upoznali naše osječko-baranjske povijesne utvrde posjetit ćemo jednu utvrdu koju svi od milja nazivaju Zidine. Točnije radi se o Korođgradu ili Kolođvaru koji je podigla obitelj Korogy na mjestu rimske utvrde, kako smatraju povjesničari, oko 1250. g., kao obranu od najezde Tatara. Sama tvrđava Korog u spisima se spominje 1290. g. Utvrda je kao sojenica od tvrdog građevinskog materijala sagrađena na sjeveroistočnom dijelu korogyvarskog rita – poznate depresije koja se smjestila između Čepina, Vuke, Dopsina, Hrastina i Ernestinova.

 

PLAN IZLETA

 

Nedjelja, 16. svibnja 2021. godine

09:00 polazak s parkinga kod Nogometnog kluba  „Tomislav“ na Livani.

(Na Livani se nalazi putokaz za NK Tomislav! U Livani skrenuti u prvu ulicu lijevo pa produžiti preko pruge! Može se doći automobilom, biciklom ili pješke.)

Dužina puta od NK Tomislava do Zidina: oko 5 km.

10:30 dolazak u na Korogyvar. Obilazak Zidina, fotografiranje.

Odlazak na obližnji Ribnjak gdje će biti omogućen roštilj. Ponijeti hranu za roštilj po izboru te sve za izletovanje (dekice, šatore i ostalo).

Povratak istim putem do automobila oko 14.00 h

 

Kondicijska zahtjevnost: K1 – Lagano.

Tehnička zahtjevnost: T1 – Nezahtjevno.

 

Na izlet su pozvani naši Legosi, njihovi roditelji, bake i djedovi te svi ostali planinari dobre volje koji žele jedan dan provesti u prirodi.

 

SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19

 

Prijava
Valentina Bušić
vbusic@ptfos.hr
098 520 349


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post