17.-18.06. Kontra đir

PD „Zanatlija“ i HPD „Bršljan – Jankovac“
pozivaju vas na dvodnevni izlet
„SPP- KONTRA ĐIR“
Spojeni 13., 14. i 15. pojedinačni izlet ETAPNOG OBILASKA SPP-a, 5. CIKLUS
(subota 17. i nedjelja 18. lipnja 2023.)
 

Dragi SPP-ovci, budući da ste se dokazali kao dobri i predani hodači, a na putu slijedećih tura nam se nalazi predivno mjesto za noćenje, vodiči su odlučili spojiti tri izleta SPP-a u jedan izlet s noćenjem u Planinarskom domu Omanovac.

Hodanje prvi dan u subotu bit će zahtjevnije jer spajamo dvije trase u jednu, a u nedjelju hodamo uobičajenu trasu koja neće biti naporna. Jedan od razloga zašto smo se odlučili na ovakav izlet je i da smanjimo količinu „truckanja“ busom te da planinarima koji zajedno hodaju SPP već godinu i pol dana, damo priliku da se navečer podruže i prenoće u Planinarskom domu Omanovac koji nam nudi i večeru – mesnu platu, a ima i šank za piće. Napominjemo da se zbog ove promjene izleti SPP-a u rujnu i studenom neće održati, a zadnju preostalu turu od Španovice do Petrovog vrha ishodat ćemo u listopadu po planu izleta.

Plan hodanja u subotu 1. dan:  BAĆIN DOL – PK STRMAC (KT 7) – BREZOVO POLJE (KT 6, 984 m n/v) –RUŠEVINE PD JOSIP SVOBODA / ŠIROKI BRIJEG (KT 5) –  PD OMANOVAC (KT 4). Staza je duga oko 25 km i zahtjevnija je zbog potrebnog savladavanja visinske razlike i oštrog uspona iza Strmca, budući da krećemo iz Baćin Dola koji je na oko 180 m n/v i penjemo se na Brezovo Polje, najviši vrh Psunja i Slavonije koji se nalazi na 984 m n/v i ujedno je i KT HPO (ponesite i dnevnike HPO-a). Nakon toga se spuštamo još oko 330 m n/v do doma. Predviđeno trajanje hodanja je oko 8-9 sati, ovisno o brzini grupe.

Plan hodanja u nedjelju 2. dan: OMANOVAC – ČAKLOVAČKA KULA (KT 3) – ŠPANOVICA. Staza je duga oko 12 km i nije zahtjevna za hodanje, jer se uglavnom spuštamo i savladavamo oko 420 m n/v.  Predviđeno hodanje je oko 4-5 sati, ovisno o brzini grupe.

Vrijeme i mjesto polaska: subota 17. lipnja 2023. u 06.00 sati, parkiralište kod autopraonice iza Interspara, Sjenjak

Povratak: nedjelja 18. lipnja oko 19.30 sati

Cijena izleta: prijevoz 25 €, noćenje i boravišna pristojba u PD Omanovac 13 €, večera u domu – mesna plata 11 € (tko želi)

Napomene:

 • Za sudjelovanje na izletu je potrebno imati dobru kondiciju za najmanje osam sati hodanja ujednačenim tempom i za uspon prema Strmcu. Staza nije tehnički zahtjevna.
 • Osim večere u PD Omanovac, ostala hrana je iz ranca; mole se planinari da se kod prijave za izlet ODMAH izjasne da li žele večeru u PD Omanovac, da možemo javiti potreban broj obroka zbog pripreme.
 • Potrebno barem 2-3 litre vode za prvi dan hodanja.
 • Obvezna planinarska oprema: planinarska obuća (gojzerice), planinarska odjeća prilagođena vremenskim uvjetima (kabanica obavezna), štapovi za hodanje, baterijska svjetiljka ili naglavna lampa. Planinarska obuća (gojzerice) su neophodan preduvjet za sudjelovanje na izletu! Vodič može osobu bez primjerene obuće isključiti s izleta!
 • Obvezna članska iskaznica s uplaćenom članarinom Društvu za 2023.
 • Vodiči na terenu: vodiči PD „Zanatlija“ i HPD „Bršljan-Jankovac“ Osijek.
 • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča.
 • Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka i bacanje otpada po okolišu.
 • Sudjelovanjem na izletu sudionici prihvaćaju sva planinarska pravila planinarenja u grupi.
 • Sve sudionike molimo da se sukladno planinarskim pravilima kretanja u grupi samovoljno ne udaljavaju od grupe i ne hodaju ispred vodiča hodačkog dijela izleta! Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi!
 • ZBOG DULJINE I KONDICIJSKE ZAHTJEVNOSTI, IZLET NIJE PREDVIĐEN ZA DJECU MLAĐU OD 15 GODINA!

 

Broj sudionika izleta je ograničen. Uplate za prijevoz se primaju na sastancima Društva, četvrtkom od 19:00 sati.

Iznos za večeru i noćenje skupljat će se neposredno u domu.

Prijave i uplate: Višnja Mičević

Vodič: Stevo Malinović


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post