18.-20.09. Vaganski vrh-Sveto brdo

VAGANSKI VRH / SVETO BRDO 18.09.-20.09.2020.g.

 

Sveto brdo

Vaganski vrh

 

 

 

 

 

 

 

Petak 18.09.2020.g.

Polazak u 7h osobnim automobilima autocestom do odredišta. Planirani dolazak do mjesta Modrič gdje se automobilima penjemo do prijevoja na Libinjskoj kosi gdje sa svim stvarima idemo do PS Vlaški grad. Vrijeme hoda do 2h uz povećanje nadmorske visine od 500m.

Noćenje u planinarskom skloništu Vlaški grad.

Planinarsko sklonište Vlaški grad nalazi se na malenom sedlu ispod vrha Vlaškoga grada. To je skladno i lijepo sklonište od kamena i drva koje su na mjestu prijašnjeg manjeg skloništa podigli članovi PD-a Paklenica. Nadomak skloništa je izvor koji tijekom ljetnih mjeseci može i presušiti. Za noćenje treba ponijeti podložak i vreću za spavanje.

 

Subota 19.09.2020.g.

Ustajanje po izboru uz polazak prema Vaganskom vrhu u 06.00h, pri povratku na raskrižju Vaganski vrh/Sveto brdo tko želi i može ide se na Sveto brdo. Vraćanje u PS Vlaški grad kasnijim poslijepodnevnim satima te odmor. Nakon odmora spuštanje do automobila te odlazak u Seline.

 

VAGANSKI VRH KT HPO 13.6 1757m
SVETO BRDO VRH KT HPO 13.7 1751m

 

Nedjelja 20.09.2020.g.

Odlazak u Starigrad uz razgledavanje i slobodne aktivnosti. Polazak prema Osijeku u podnevnim satima. Dolazak oko 19h.

Na izlet potrebno ponijeti prostirku i vreću za spavanje te osigurati namirnice i vodu za večer u planinarskom skloništu i cjelodnevno planinarenje.

Cijena: gorivo i cestarine za put vozačima (2 osobna automobila)

Vodič: Kristijan Copak


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...