18.-20.10. Bjelašnica-Igman-Trebević

BJELAŠNICA-IGMAN-TREBEVIĆ
18. DO 20. LISTOPADA 2019.

SOBZIROM NA TEMATIKU IZLETA I VRIJEME PROVEDENO U PLANINI IZLET JE SREDNJE ZAHTJEVAN I TRAJE TRI DANA, DOMAĆIN IZLETA JE PD BJELAŠNICA.

18. listopad, Petak
Polazak busom iza Špara u 15 i 30. Vožnja do Planinarskog doma „Hrasnički stan” na Igmanu. Dolazak oko 21 sat smještaj u višekrevetnim sobama sa posteljinom te druženje i zabava.

19 listopad, Subota

Za subotu je predviđen cjelodnevni izlet na Bjelašnicu. Izlet nije zahtjevan, srednje težine sa većom pauzom za ručak. Ima opcija teža i lakša staza.
Polazak u 8 sati Vožnja busom do podnožja uspinjače na Bjelašnici te vožnja uspinjačom do opservatorija. Svi zajedno hodamo do Planinarskog doma Stanari. Pauza i zajednički ručak „Bosanski lonac”. Nakon ručka polazak na hodanje.

  • Duža staza: od PD Stanari -Stečci- Zabjelašnička sela – Kanjon Rakitnice -Most, gdje nas čeka autobus. Staza nije zahtjevna i mogu je ishodati svi motivirani planinari traje od opservatorija do mosta Rakitnice sa pauzama 10 sati.
  • Kraća staza: od PD Stanari preko Javornika do PD „Hrasnički stan” oko 7 sati sa pauzama.

Nakon povratka večera u domu roštilj i zabava u angažmanu domaćina.

20.listopad, Nedjelja

Polazak u 9 sati na Trebević

Duža staza:
Vožnja busom i izlazak prije „Prvog šumara” hodanje do vrha Trebevića i onda do Planinarskog dom Trebević. Dužina staze 3 i po sata

Kraća staza:
Vožnja busom do „Prvog šumara” i pješke do Planinarskog doma Trebević, 15min hoda
Za ručak je gulaš.
Druženje i zabava.
Hodanje do autobusa.
Polazak za Osijek oko 15 sati

Prijevoz autobusom 160 kn

Ostali predviđeni troškovi:

  • dva noćenja u domu
  • ručak drugi dan ”Bosanski lonac„
  • večera drugi dan ”Roštilji”
  • ručak treći dan ”Gulaš”
  • uspinjača
    50 km

Domovi su opskrbljeni sa pićem po popularnim cijenama.

Vođa puta Pavičić Saša, 0981884466


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...