27.-28.03. Istočna Medvednica-Sljeme

ISTOČNA MEDVEDNICA — SLJEME
27.-28.03.2021.

Subota: Grohot – Lipa – Hunjka – Runolist cca. 7 i pol sati hoda s odmorima
Nedjelja: Runolist – Činovnička livada – Vrh Sljemena – Kapelica – Puntijarka Grofica cca. 2 i pol sata hoda

POLAZAK: subota u 4 sata sa starog mjesta (parking iza SPARA). Vožnja autoputom sa jednom pauzom (30 min) do sela Blaguša. Dolazak oko 8 sati. Hodačka grupa sa malim rancima pod vodstvom domaćeg i naših vodiča kreće na hodnju. Ostatak grupe nastavlja busom do “Grofice” pa 20 minuta pješice do doma “Runolist”. Dom je opskrbljen hranom i pićem, ima centralno grijanje. U 8-krevetnim sobama ima posteljinu i deke, a tko treba može si ponijeti i vreću za spavanje. Hodačka grupa stiže u dom oko 16 sati. Smještaj u sobe, osvježenje. Zajednička večera u 19 sati. Nakon večere zabava dokle tko izdrži pa noćenje.

 

NEDJELJA: ustajanje u 7 sati. Zajednički doručak. U 8 i 30 izlazak iz soba. Hodačka grupa u 9 sati kreće na hodnju. Ostatak grupe pakiranje stvari i polazak iz doma u 11 sati. U “Grofici” pauza za ručak od 12 do 13 i 30. U 14 sati polazak kući gdje bi sa jednom pauzom (30 min.) trebali stići između 18 – 19 sati.

NAPOMENA: hodači ture hodaju sa malim rancima, a svu ostalu opremu prevozimo busom i džipom.

PRIJEVOZ: autobusom, 160 kn.

SMJEŠTAJ: planinarski dom “Runolist” (noćenje+subota večera+nedjelja doručak+BP) 160 kuna plaćamo domaćinu.

OPREMA: toplija planinarska prema vremenskim uvjetima, štapovi, baterija…

PRIJAVE: kod vođe puta na tel. 095/831 29 11 ili 301-990

UPLATE:  četvrtak 18.03. u Društvu od 19-20 sati.

VOĐA PUTA: Miroslav Mitrović-Mitar

VODIČI NA STAZI: Dejan Erceg i Saša Pavičić

Napomena:

  1. Na izlete mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji.
  2. Sve aktivnosti se provode poštivajući socijalnu distancu
  3. Za vrijeme hodanja ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom.
  4. Svatko obavezno kod sebe u ruksaku mora imati masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju za slučaj potrebe u nekoj intervenciji.

UMOR NESTAJE — ZADOVOLJSTVO OSTAJE


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post