30.-31.03. Konjuh-Tuzla

Tuzla 30.-31.3.2019. (subota-nedjelja)

Ovaj dvodnevni izlet dogovorili smo sa našim dugogodišnjim prijateljem Stevom Cembauerom – Stivom, članom PD ‘Konjuh’ iz Tuzle.

Planinarski dom Javorje

Evo kako je izlet planiran.

1. dan – subota 30.3.2019.

Polazak iz Osijeka u 4.00 sata sa staroga mjesta iza Spara. Vožnja preko graničnog prijelaza Orašje do mjesta Živinice (trgovački centar Bingo), gdje nas čekaju domaćini iz PD ‘Konjuh’. Ovdje pravimo pauzu za okrjepu i zajedno sa domaćinima nastavljamo put Planinarskog doma ‘Javorje’ koji se nalazi na 1002 m n/v. Od parkinga do Planinarskog doma Javorje ima nekih 15-20 minuta hoda, tako da stvari koje su nam potrebne u domu, a i za hodanje nosimo sa sobom. Smještaj u više krevetne sobe. Priprema za polazak na hodačku kružnu turu oko Javorja. Uspon na naš cilj vrh ‘Bandera’ 1209 m n/v oko 40 minuta. Nakon kraće pauze formiraju se dvije grupe. Lakša se vraća do doma, a ostala ekipa nastavlja duži dio kružne ture do doma u trajanju cca 4.00 sata. Staza je srednje zahtjevna i može je ishodati svaki motivirani sudionik.

 

Bandijerka

Po dolasku u dom organizirana je zajednička rana večera (Begova čorba). Poslije večere  planinarsko druženje uz glazbu i slobodne aktivnosti. Noćenje.

2. dan – nedjelja 31.3.2019.

Ustajanje i jutarnje aktivnosti. Organiziran je i zajednički doručak. Pakiramo stvari i hodamo do busa. Tko želi da hoda, idemo do mjesta Stupari, koje je i polazna točka za ‘Borinu stazu’. Ova staza nije zahtjevna i ide od Stećaka, preko Rimske kapije do Stupara većim djelom kroz šumu i livade u trajanju od 2-3 sata sa pauzama. Ovdje nas čeka bus i nastavljamo do Tuzle. Predviđena je šetnja gradom u pratnji domaćina i obilazak kulturnih znamenitosti, a uključena su i slana jezera. Odlazimo na ručak u restoran Sezam, tko želi (nije uključen u cijenu aranžmana). Poslije ručka idemo do busa, pozdravljamo domaćina i vraćamo se u Osijek. Predviđen povratak oko 21.00 sat.

 

Slana jezera

Troškovi prijevoza: 200,00 kn

Ostali troškovi: (spavanje, večera, doručak), informacija na sastancima društva.

Oprema primjerena godišnjem dobu i trenutnim vremenskim uvjetima. Gojze, štapovi, naglavne lampe, jakne…

Dom ima više krevetne sobe i nije potrebna posteljina i vreće za spavanje, posjeduje sanitarni čvor i pitku vodu, dobro je snabdjeven sa pićem i toplim napitcima po planinarskim cijenama (u KM). Sve dodatne informacije, četvrtkom na sastancima društva. Prijevoz i ostali troškovi treba uplaćivati od 14.2.2019. Uplata je garancija da se ide na izlet. Zbog smještajnih kapaciteta doma , planirano je 30 sudionika ovog izleta.

Organizatori:
Miro Mutter 091 954 3902
Miroslav Bahmajer 098 336 490


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post

You may also like...