27.04.-01.05.2023. Krčki Camino 2

K R Č K I  C A M I N O  2
27.04.-01.05.2023. (5.-dnevni izlet)

POLAZAK: (četvrtak) u 01 sat sa parkinga kod “Rockatikija”. Vožnja autoputom sa dvije pauze od 30 minuta. Dolazak u Omišalj na otoku Krku oko 7 sati. Ekipa za hodnju u 7 i 30 kreće sa malim rancima na 4. etapu Camina od Omišlja do Čižića (21km, 6 sati hoda). Obilazak špilje „Biserujka“ u 2. grupe u trajanju po 20 min.

U 15 sati nastavak putovanja do Punta. Smještaj u hostelu „Kantun“ u ½, 1/3, ¼ krevetne sobe prema rasporedu. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju ili kupanje tko želi.

Zajednička večera u 20 sati, druženje, dogovor za sutra pa noćenje.

PETAK: Ustajanje u 6 sati. Doručak. U 7 i 30 polazak autobusa u selo Čižiće. U 8 i 30 polazak na 5. etapu Camina (Čižići-Vrbnik, 22 km, 7 sati hoda). U Vrbniku čeka bus pa povratak u hostel.

Slobodno vrijeme za odmor, kupanje. Zajednička večera u 20 sati, dogovor za sutra, druženje, noćenje.

SUBOTA: Ustajanje u 6 sati. Doručak. U 7 sati polazak autobusa u Vrbnik. Polazak na 6. etapu Camina (Vrbnik-Baška, 23,5 km, 8 sati hoda). U Baškoj čeka bus pa povratak u hostel. Slobodno vrijeme za odmor, kupanje. Zajednička večera u 20 sati, dogovor za sutra, druženje, noćenje.

NEDJELJA: Ustajanje u 7 sati. Doručak u 8 sati. U 9 sati krećemo pješice do centra Punta, ukrcaj na brod te odlazak na otočić „Košljun“. Razgled otočića, prisustvovanje svetoj misi u crkvi na otočiću (tko želi) te povratak u Punat oko 11 i 30. U 12 i 30 odlazak busom do Krka, razgled 2 akvarija (tropske i slatkovodne ribe), šetnja gradom te u 15 sati povratak u hostel.

Slobodno vrijeme za odmor, kupanje. Zajednička večera u 20 sati, druženje, dogovor za sutra, noćenje.

PONEDJELJAK: Ustajanje u 6 sati. Doručak. Pakiranje stvari u bus, pozdrav sa domaćinima te polazak za Bašku u 8 sati. Polazak na posljednju 7. etapu Camina (Baška-Kornići, 21, 5km, 7 sati hoda). Po dolasku u Korniće ekipa koja je odhodala sve dionice i prikupila pečate u Camino putovnici dobiva Povelju bratovštine Sv. Jakova o pređenom Camino Krk. Pozdrav sa vodičem pa u 17 sati polazak za Osijek. Uz dvije pauze na autoputu (jedna duža za objed tko želi) predviđen dolazak u kasnim noćnim satima.

 

PRIJEVOZ: autobusom na bazi 35 putnika, 60 €

SMJEŠTAJ I OSTALI TROŠKOVI:  4 polupansiona (4x doručak + večera), BP, vodič, ulaznice za špilju i akvarije, prijevoz brodom, 133 €

DOKUMENTI: osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, Camino putovnica

OPREMA: planinarska, prilagođena vremenskim prilikama, pl. štapovi za hodanje, udobna obuća prilagođena dužem hodanju i kretanju po kamenitim stazama, pokrivalo za glavu, sredstva za zaštitu od sunca, mali ranac za hodnju, flastere u slučaju žuljeva…

PRIJAVE I UPLATE: kod vođe puta, četvrtkom u društvu od 19-20 sati ili kod kuće. Uplata prijevoza (60€) najkasnije do 16. 03. 2023., a ostatak od (133€) najkasnije do 20. 04. 2023.

Prilikom uplate prijevoza molim priložiti na papiru slijedeće podatke: ime prezime, adresu, broj osobne iskaznice, dan, mjesec i godinu rođenja.

VOĐA PUTA: Miroslav Mitrović-Mitar

VODIČI NA STAZI:

  • Nikola Radovčić-osnivač staze Camino Krk
  • Josip Karakaš

NAPOMENA 1: svaki dan na hodnju ponijeti dovoljno tekućine, energetske pločice, malo čokolade, sendvič, i ne preopteretiti mali ranac.

NAPOMENA 2: smještaj je u hostelu. Svaka soba ima kupatilo i wc te je u istima zabranjeno pušenje. Dozvoljeno je konzumiranje vlastite hrane i pića (na etažama postoje 2 velika hladnjaka koji su za našu upotrebu), a ima i mali bife sa pićem i kavom.

U pripremi za 2024. CAMINO Šibenik (6 dana).

 

BUEN CAMINO
UMOR NESTAJE — ZADOVOLJSTVO OSTAJE


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Page Print This Page