24. Zimski pohod Novskim brdom; 14.01.2024.

U nedjelju ujutro u 5,30 sati krenula je grupa od 41 planinara na jednodnevni planinarski izlet u Novsku do Novljanskog jezera.

Na putu od Osijeka do Novljanskog jezera, koje nam je predviđeno mjesto polaska na stazu, zaustavili smo se na benzinskoj pumpi na pauzu za pecivo i kavu. Vremenska prognoza je predviđala lijepo vrijeme i sunčano za hodanje, s temperaturom ispod nule. Po dolasku prijavljujemo se domaćinima a zatim slijedi planinarski doručak.

Nakon doručka prvo smo krenuli mi koji idemo na najdužu stazu do vrha Zmajevac u dužini od 18 km, zatim grupa koja je hodala srednju stazu od 12 km i na kraju oni koji su hodali oko jezera. Na vrhu smo se fotografirali i nadoknadili izgubljene kalorije a zatim krenuli nazad do jezera gdje nas je čekala sarma za ručak.

Ekipa je bila dobra i prehodala je stazu u dužini cca 18 km, a HGSS je usput pokupio one koji su imali zdravstvenih problema. Po dolasku do jezera zabavljali smo se uz glazbu, ručali smo ukusnu sarmu, zasladili se kolačima, okrijepili se pićem i nakon toga slijedi povratak za Osijek

Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen. Svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali na svježem zraku, prirodi i u lijepom druženju i hodanju

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović