Sekcije društva

S ciljem organiziranja planinara u Društvu koji gaje sklonosti ka različitim aktivnostima, te zbog funkcionalnije i kvalitetnije organizacije, i veće učinkovitosti formirane su različite sekcije u društvu.

Za članove sa slabijom kondicijskom spremom te za starije planinare koji su zaljubljenici u prirodu i vole druženja, i zabave osnovana je izletnička sekcija.

Visokogorska sekcija nastala je s ciljem organiziranja onih planinara u Društvu koji gaje sklonosti pohodima u visoka gorja.

Vodička sekcija organizira i vodi izlete i pohode, markacistička sekcija održava, čisti i obnavlja markacije na našim obilaznicama i planinarskim putovima te gospodarska i marketinška koje potiču suradnju, sponzorstvo i promoviraju planinarstvo.

Sekcije kontinuirano rade na osposobljavanju članova sekcija odnosno školovanju i stvaranju novih vodiča, markacista, voditelja u radu s predškolskom i školskom djecom te visokogoraca. Krajem svake godine izrađuje se detaljni plan društvenih izleta za sljedeću godinu. Da bi se planovi ispunili u cijelosti, te izleti postali kvalitetniji svaka sekcija doprinosi na svoj način učinkovitosti društva čime se utječe na porast broja članova i ugled samog Društva.