Izletnička sekcija

Izletnička sekcija podržava i organizira izlete za članove sa slabijom kondicijskom spremom te za starije planinare koji su zaljubljenici u prirodu i vole druženja i zabave.

Izletnička je sekcija rasadnik planinarskih kadrova u kojoj su započinjale planinarsku aktivnost i stjecale iskustvo generacije planinara HPD Bršljan-Jankovca. Ova je sekcija odgovorna za sudjelovanje na planinarskim sletovima, skupovima, logorovanjima, radnim akcijama na planinarskim objektima i ostalim manifestacijama. Ovaj najpopularniji oblik planinarske aktivnosti u društvu omogućuje posjećivanje i upoznavanje planina Hrvatske i inozemstva, ne samo „Bršljan-Jankovčana”, već i članova drugih društava i građana Osijeka.

Izleti koji se osmišljavaju zanimljivi su i prihvatljivi za sve planinare, od onih manje vještih do onih najspretnijih i od onih najmlađih do onih u poznim godinama. Na svojim akcijama članovi društva dostojno prezentiraju ime HPD “Bršljan-Jankovac”-a i grada Osijeka, upoznavajući prirodne ljepote, ljude i običaje, te stječu iskustvo za daljnje akcije i pothvate. U sklopu izletničke sekcije djeluje gljivarski odjel koji vodi vrstan poznavatelj gljiva.