Aurea Fest-Požega; 28.08.2016.

Bršljanovci na Aureafestu 28.8.2016 – Požega

Pun bus kreće u 6.00 iz Osijeka i nakon sat vremena zaustavlja se u Našicama, gdje već tradicionalno slijedi okrjepa u lokalnim kavanama i naravno pekari. Poslije polusatnog odmora nastavljamo prema Požegi, što je ujedno i cilj našeg putovanja.

Tamo nas dočekuje naš domaćin Višeslav Turković iz HPD ‘Sokolovac’ iz Požege kao i ostali članovi spomenutog društva. Riječima dobrodošlice obraća nam se  i predsjednik Predrag Livak. Nakon obiteljskog slikanja, Višeslav nas je poveo ulicama Požege gdje nas upoznaje sa požeškim toponimima – Stari grad, kalvarija, Vrhovački grad, Domovinski križ, a posjetili smo i vrh Velika kobila 432 m. Poslije ugodnog opuštanja u vinogradu kod Didovića krećemo na otvaranje Aureafesta.

Povorka KUD_ova, jahači, konjske zaprege iz kojih se nudilo vino i grožđe činilo je svečano ozračje Aureafesta. Sva ta događanja su zabilježili fotići naših planinara. Na kraju ovog lijepog i sadržajnog izleta posjetili smo i Gimnaziju gdje nam je profesor Dragutin Kovačević u ugodnom razgovoru približio pogled zvijezdama, naravno iz njihove lijepo uređene zvjezdarnice. Pozdravljamo se sa domaćinima i polako napuštamo Požegu.

Zahvaljujem se Višeslavu, Rajki, Didoviću kao i svim planinarima HPD Sokolovac koji su nam pomogli da bolje upoznamo njihov kraj. Svakako zahvale su upućene i svim učesnicima ovog izleta koji su bili disciplinirani i pridržavali se svih dogovora.

 

Organizator:

Miroslav Bahmajer

Valentinin osvrt na izlet…

Foto: Marija Bokun i Milijan Žulj