Bili smo na Izbornoj skupštini u Slavonskom Brodu…

Planinari HPD “Dilj Gora“ Slavonski Brod u planinarskom domu „Đuro Pilar“ 19.03.2016.god., održali su Izbornu  godišnju skupštinu.

Iz HPD „Bršljan –Jankovac“ Osijek, bilo nas je četvoro, Rančak Ivan, Rančak Etelka, Nada Baračkov i Angelina Miladić.

Marica Patričević, za sve samo Marica, nakon dva mandata kormilo Društva predala je mlađem planinaru Ivanu Peharu.  Bila sam malo zatečena opuštenom atmosferom, dnevni red je odrađen za manje od jednog sata, a onda večera i naravno ništa bez slavonske tamburice. Svaka čast ženskom dijelu Društva, bilo je kolača svake vrste.  Ja kao i svaka žena prvo o jelu i kolačima. O izviješćima ne bih ništa rekla jer su sva, kako kaže Sliva iz Daruvara, ista.  Iz  predstavljenog  programa rada novog predsjednika,  meni je bio naj zanimljiviji dio , ako sam dobro razumjela, planinarenje kao predmet u školama.  Nije bilo puno gostiju, nije im to puno smetalo i to mi se sviđa, zato je njih bilo puno, ali na žalost većinom stariji planinari.   Kažem , na  žalost, jer svi imaju isti problem, mladi planinari bi samo hodali, a obaveze u Društvu ostavljaju za  kad budu stari planinari.

Na kraju želim reći da smo se jako ugodno osjećali među planinarima Slavonskog Broda, nadam se dobroj suradnji naših Društava, a novoizabranom rukovodstvu želim uspješan rad i ostvarenje svih planova. Sve to im je u ime Društva poželio naš Rančak Ivan.

U Osijeku, 20.01.2016.god.

Angelina Miladić