Diljska planinarska obilaznica Tri jezera (kružni put po Dilju); 07.04.2024.

Pun autobus planinara, željnih avanture i uskršnje detoksikacije krenuli su pohoditi Diljsku planinarsku obilaznicu “Tri jezera”.

U Planinarski dom Đuro Pilar stižemo oko 8,15 gdje nas dočekuju domaćini sa kavom i aperitivom…  Put je dug a sunce je već rano ujutro dobro zagrijalo pa u 8,50 krećemo na stazu.

Put je dobar, dobro markiran i čini se da će biti lako… no naravno šuma i priroda čine svoje, pa je dobrih kilometar staze izgledalo kao se natječemo u preponskom hodanju… vjetar je iščupao skoro svako drugo drvo na tom dijelu šume… bilo je i smijeha i psovki… sunce je nemilo pržilo tako da smo u jednom trenutku gotovo svi ostali bez vode i napitaka. Sreća pa u selu Donji Slatnik ima dobrih duša koji su nas napojili i opskrbili vodom za nastavak pješačenja.

Oko 17,15 stižemo na naše odredište Sovsko jezero. Težak i dugačak put, umorni ali zadovoljni i s osmjehom na licu krećemo u Osijek.

Zahvalio bih se domaćinima PD Dilj Gora koji su nas počastili, Ivanu Jankoviću i vodiču njihovog društva Josipu Zubaku koji su nam pravili društvo i prepričavali diljske zgode i nezgode… i vama prijatelji što ste izdržali ovaj pakleni dan.

Vaš vodič, Robert G.