Godišnja skupština HPD “Bršljan-Jankovac”; 18.02.2016.

Skupština je održana 18.02.2016.god. s početkom u 18:00 h, u dvorani Gradske četvrti Gornji grad, Osijek, Trg L. Mirskog 1.

Uz preko 100 članova Društva, prisutni su i gosti iz nekoliko slavonskih Društava, Belišće, Feričanci Zanatlija Osijek, SPS, HGSS, Našice, Vukovar i Đurđenovac, tako da je bilo i „mjesta za stajanje“.

Skupštinu je otvorio i pozdravio prisutne nedavno izabrani predsjednik, Miro Mutter, sa duhovitom izjavom da će ova Skupština biti izviješće „112 dana nove vlade“, što su prisutni oduševljeno prihvatili.

Nakon izbora Radnog predsjedništva: za predsjednika Miroslav Slovaček, za članove Hermina Gerike-Lukić i Vladimir Stober, kreće podnošenje izvješća: o radu Društva Miro Mutter, s naglaskom da je prioritet školovanje kadrova (vodiča i markacista), akcije uključivanja osječana u planinarenje i pješačenje pod geslom-zdrav život. Nešto je učinjeno, a većina je u planu za daljnji rad. Blagajničko-financijsko izvješće blagajnica Nada Baračkov, Nadzorni odbor Ljiljana Miljković, Suda časti Velimir Čolović, sa najkraćim izvješćem, „nezaposleni“, zatim Inventurna komisija Tomislav Jamnić, predsjednik komisije, a onda konkretno o radu u planinama. Markacistička sekcija Stanko Kereta, izvješće o održavanju i obilježavanju planinarskih putova.

Izvješće voditelja Vodičke sekcije Ivice Tabaka, je najinteresantnije, Plan Izleta za 2016.god. Ima vrlo interesantnih destinacija, svaki vikend nekamo se ide tako da se svi mogu uklopiti. Većina izleta su zajednički svim Slavonskim planinarskim društvima, samo se domaćini mijenjaju. U planu su dva velika izleta, u Visoke Tatre i Grossglockner.

Kako to sve ostvariti vidljivo je iz Financijskog plana za 2016.god., koji je prezentirala voditeljica Gospodarske sekcije Ivanka Piskač.

Po reakciji prisutnih članova Društva i pozdravnih riječi gostiju, zaključujem da je Nova vlada položila sa visokom ocjenom.

Skupština je zaključena u 19:00 sati.

Nakon toga su svi pozvani na domjenak i druženje. Sve je završeno oko 21 sat.

Zapisničar: Angelina Miladić

Ovjerovitelj zapisnika: Vesna Stojanović