HPO-Gorski kotar; 21.-23.04.2023.

U petak u 7 sati krenulo je 22 planinara, u dva kombi vozila i jednom automobilu, na izlet u Gorski kotar. Put je prošao bez problema.

Stigavši do mjesta Polane kod Delnica na početak staze na Črmažov vrh, pripremili smo se i krenuli na vrh. Staza je bila lagana i zanimljiva. Došli smo na vrh, odmorili se, fotografirali i lupili pečate u HPO dnevnike. Požurili smo nazad jer je po prognozi trebala padati kiša. Spustili smo se do naših vozila i onda je počelo kišiti. Otišli smo u obilazak Planinarskog centra Petehovec na osvježenje i kolače i tada se nebo otvorilo.

Nakon okrijepe vozimo se do Vagabundine kolibe gdje se smještamo u sobe i večeramo. Nakon vrhunske  večere ekipa je bila dobro raspoložena pa je krenula pjesma, ples i veselje koje je  trajalo do kasno u noć.

U subotu nakon doručka odvezli smo se do PK Stalak, na početak staze za vrh Kolovratske stijene. Vrijeme je bilo lijepo, sunčano i idealno za planinarenje. Iako je staza duža i napornija nego u petak, tempo je prilagođen grupi, i svi su bez problema ispenjali do vrha i nazad.

Po povratku u dom i nakon još jedne odlične večere krenula je pjesma, ples i veselje, koje je kao i uvijek trajalo do kasno u noć.

Nedjelja ujutro, doručak, pakovanje stvari i krećemo na Zagradski vrh. Vrijeme je bilo dobro, staza je bila zanimljiva i svi su bili zadovoljni. Nakon silaska s vrha, s kojeg smo imali super pogled, vraćamo se u Vagabundinu kolibu.

Nakon odmora uzimamo stvari, opraštamo se od ljubaznih domaćina i odlazimo za Osijek. U povratku smo, u Lovačkom domu Muljava imali pauzu za ručak.

Ovaj izlet ćemo pamtiti po dobrom jelu, piću i super veselju. Popeli smo se na tri vrha HPO, prehodali oko 40 km i svi smo sretni i zadovoljni.

U Osijek smo stigli bez problema u večernjim satima.

Umor nestaje, a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović