Izlet po zavičaju; 09.04.2017.

Nedjeljna  šetnja zavičajem
Od Čingoša do Kopačkog rita

Velika je živost u našem planinarskom   društvu  Jankovac. Obilje planinarskih pohoda. Došlo je proljeće. Liste pohoda su duge.

Jedan od tih mnogih izleta odradili smo  u nedjelju 09.04. Datum se poklopio i sa danom posvećenim zdravlju. Tko može bolje obilježit taj dan bolje od nas planinara?

O zdravlju se priča mnogo, ali koliko i što činimo za sebe razmislimo sami!!!

Veća grupa zaljubljenika u prirodu krenula je od „pokojnog“ Čingoša uz plitku Staru Dravu lijepom stazom prema Kopačkom ritu. Put poznat, bezbroj puta prođen, a nama tako drag.

Kako brzo prođe sat i nešto i već smo kod poznatog mosta „uzdisaja“ na ulazu u selo Kopačevo. Kavica i odmor  u Lopoču na drvenoj šetnici. Ljubazni djelatnici parka prirode Kopački rit organiziraju nam gledanje izuzetnog filma o našem ritu. Hvala im!

Vrijeme je povratku. Sunce prži. Skidaju se jakne i veste. Oznojeni dolazimo do mjesta gdje smo ostavili automobile. Do kućice ribolovaca Bilja. Kolega Zdenko je pripremio drvene štapove i vatru za peći slaninu i kobasice. Kako nam je samo prijao nedjeljni objed u prirodi, vjerujte!

Mi smo učinili nešto za naše zdravlje, barem tako mislimo. Za ovakove šetnje ne trebaju neke planinarske vještine, samo treba krenuti lijepim stazama oko našeg grada. Krenuti, jer u prirodi zaboravljamo na sve ono ružno što nas okružuje.

Pozdrav,

Slovaček Miroslav