Jablanac-Rab-Srednji Velebit; 03.-06.06.2021.

Eto izletnička sekcija je odradila još jedan prekrasan 4-dnevni izlet.

Krenuli smo u ponoć srijeda na četvrtak, pa nakon kavice i kupovine u Senju stigli u Jablanac oko 9 sati. Zajedničkim snagama odnijeli sve stvari u dom (kuhinju, glazbu…) pa uz rakijicu dobrodošlice i upoznavanja sa Jelenom i Antom (prekrasnim novim domarima) smjestili se u sobe pa pod vodstvom Mirele Poljak pošli na dva broda koji su 37 planinara prevezli na Rab.

Za 3 sata hoda popeli su Kamenjak (408m/nm) i spustili se natrag, probali Rapsku tortu i još neke delicije pa se vratili u Jablanac oko 20 sati. Malo zabave pa noćenje.

Drugi dan ustajanje u 6 i 30 i već u 7 put busa koji ih je odvezao na Alan (ekipa broji 25) odakle su ispenjali Krajačev kuk 1659m/nm, pa im to nije bilo dovoljno te su se uspeli još i na Gromovaču 1676m/nm pa natrag na Alan. Ukupno taj dan 10 sati hoda. Po povratku Tomo i moja malenkost ih je čekala sa odličnim pilećim paprikašem i palačinkama sa nutelom za desert (koje je pripremila domarka Jelena). Čaga je trajala do ponoći pa noćenje.

Treći dan sam u dogovoru s Mirelom odredio da idu samo na Zečjak 1622m/nm (ekipa broji 22) odakle su se vratili u 14 sati tako da je grupi ostalo cijelo poslijepodne za kupanje i uživanje na suncu i moru. Za večeru smo priredili odličan čobanac (5 vrsti mesa), a poslije je čaga potrajala duboko u noć.

Ujutro u 4  sata počela je kiša koja je padala do 8 sati, a poslije je opet došlo sunce pa se jedna ekipa otišla kupati, a drugi su obišli prekrasnu Zavratnicu. U podne smo spustili opremu u bus, otišli na ručak u “Oazu” pa u 13 i 30 nakon pozdrava i slikanja sa divnim domaćinima krenuli smo za Osijek gdje smo nakon zaglavljivanja u 40-km koloni od Brinja do Karlovca uz vještu Branimirovu vožnju stigli u 22 sata.

Uz razgovor sa članovima grupe dobio sam samo pozitivu i da nastavim tako jer je izlet bio ne dobar ili odličan, već fantastičan (po onom Mitrovom “za svakoga ponešto). Danas sam se baš nešto raspisao ali kad sam prezadovoljan obavljenim.

Zahvalio bih se ovim putem na pomoći Tomi na kuhanju, Branimiru na ugodnoj i sigurnoj vožnji, Dijani na koordinaciji, gospođama “sudoperkama”, dragim domaćinima. Doista je izletnička sekcija ova 4 dana bila jedna skladna obitelj i ponosan sam što putuju sa mnom.

Do slijedećeg Mitrovog izleta 19.06. Velika-Češljkovački vis-Jankovac, srdačno Vam mašem!!!