Krčki Camino 2; 27.04.-01.05.2023.

Izletnička sekcija je u periodu od 27.04. do 01.05. 2023. odradila drugi dio Camina Krk (4 dana) u dužini od 88 km. Imali smo sreće i ovaj put za razliku od prošle godine kada je grupa odhodala u 3 dana 68 km (sve dane prala ih je kiša) ovaj put je bilo sunce i lijepo vrijeme.

Prvi dan se hodalo od Omišlja do spilje  Biserujke i bilo je dosta naporno jer se hodalo nakon noćne vožnje autobusom direktno na stazu. Ekipa je izdržala (6 i pol sati) i nakon razgledanja spilje smjestili smo se u bazi u Puntu. Budući da je bila najavljena kiša okrenuli smo malo program hodnje pa smo drugi dan otišli na najtežu dionicu Baška- Kornić (preko Obzove najvišeg vrha otoka Krka i Velog vrha) te za 8 sati hoda stigli u Kornić u crkvu Sv. Jakova.

Treći dan se išlo na stazu od Vrbnika preko Mjesečevog platoa do Baške i hodalo se 7 sati.

Četvrti dan (nedjelja) smo iskoristili za rekuperaciju ekipe pa smo brodom otišli na otočić Košljun i prisustvovali svetoj misi, a po povratku otišli u grad Krk te obišli akvarij i terarij te stari grad Kaštel. Po povratku budući da je to bio najtopliji dan dio ekipe se odvažio i za kupanje iako je more još hladno.

Posljednji dan je ekipa odhodala i zadnju dionicu od Čižića do Vrbnika za 7 sati.

Ukupno je odhodano u 4 dana 88 km za 28 i pol sati.

Nakon uspješno odrađenog hodanja krenuli smo put Osijeka (u 15 sati) i zbog gužvi na autocesti stigli kući oko 23 sata.

Kompletna grupa je odhodala sve i više su nego zadovoljni odrađenim. U dvije etape prehodano je ukupno 156 km. Bilo je žuljeva, neki su malo izgorili od sunca ali sve u svemu bili su odlični.

Posebno bih pohvalio dio ekipe koji je odhodao komplet obje godine: Ilinčić Mira, Mihaljević Snježana, Fabing Valentino, Pavlić Željka, Zorbas Sandra, Baruškin Lidija, Mrvica Sandra, Ferko Filip, Ferko Vedran i Josip Karakaš.

Zahvalio bih se vodiču Nikoli za odlično vođenje, domaćinima iz hostela “Kantun” na odličnom smještaju i hrani, novim hodačima: Kseniji, Adeli, Kati, Luci, Stelli iz Zagreba, Branimiru na ugodnoj i sigurnoj vožnji te našem “anđelu čuvaru” Josipu Karakašu koji je bio najveća podrška svima kojima je u pojedinim trenucima bilo teško na stazi.

Ostalo sa ovog prekrasnog izleta ispričati će vam fotke.

 

Za iduću godinu ako bude sve u redu pripremiti ćemo u dvije etape Šibenski Camino, a do tada  BUEN CAMINO!

Vaš Mitar!

Foto: Nikola Radovčić