KRK-Kvarnerski ljepotan; 02.-05.09.2021.

Izletnička sekcija je opet bila u akciji, ovaj put malo produženoj ali vrlo uspješnoj.

KRK — PRIMORSKI LJEPOTAN    02. – 05. rujna 2021.

ČETVRTAK

Polazak točno na vrijeme u 5:00 oliti na sabajle. Raspoloženje uspavano ali već nakon prvog stajanja na Križu počinje graja i smijeh. Još jedna pauza na Ravnoj gori i eto nas u Puntu u 11 i 30. Kavica na račun domaćina, smještaj po sobama te u 14 sati polazak busom u pitoreskno mjesto Vrbnik. Odlazak do restorana “Dubravka” gdje nam je bila upriličena degustacija pršuta, sira, maslinovog ulja i 3 vrste vina (žlahtina, misno i crno vino) OPG “Gospoja”. Nakon degustacije naš stručni vodič Stanko Kereta (dugo imao kuću u Vrbniku) nas je proveo po mjestu i kroz najtanju ulicu na svijetu. Kupovina vina u Wine shopu te u 17 sati povratak u Punat. Neki na odmor neki na kupanje do večere. Nakon večere neki su otišli u šetnju, neki uživali na terasi uz našu glazbu, pa u ponoć na spavanje.

PETAK

Ustajanje u 7 sati, doručak, a oko 8 i 30 stiže i naš vodič za danas (Stjepan). Ekipa od 25 planinara kreće pod njegovim vodstvom i Milanom kao metlom na stazu koja je dosta zahtjevna zbog terena (kamen, škrape i nemilosrdno sunce), ali su svi ispenjali oba najviša Krčka vrha (veli vrh i Obzova 569m/nm). Nakon ishodanih 6 i 30 sati (18 km), uz mali pad Ivice svi su sretno stigli natrag u hostel. Osvježenje sa zasluženim pivom te svi na plažu na kupanje do večere. Nakon večere pjesma i čaga do 1 sat po ponoći.

SUBOTA

Ustajanje u 7 sati, doručak, U 8 i 30 stiže Ibro vodič za danas. Odlazak busom grupa 15 planinara na stazu prema Mjesečevom platou. Ispenjano i ishodano 10 km za oko 4 sata. Bus ih je opet pokupio u 14 sati pa su se svi vratili u Punat oko 14 i 30 puni utisaka sa hodnje. Opet osvježenje pa bris na kupanje. Večera pa zabava sa grupom Austrijanki koje su se htjele-ne htjele pridružile našem šarmantnom plesaču Nenadu-Neši. Zabava je potrajala do dugo u noć.

NEDJELJA

Ustajanje u 7 sati, doručak pa pakiranje stvari i odnošenje u bus. U 9 sati smo brodom otplovili na otok Košljun te u tamošnjoj crkvi prisustvovali svetoj misi, obišli muzej, samostan i otok pa u 11 sati krenuli natrag za Punat. Ručak, pa smo nešto prije 13 sati krenuli za Osijek. Voženi sigurnom rukom Branimira sa dvije pauze stigli smo u Osijek u 19 i 30.

 

Po onome što sam čuo, ljudi su više nego zadovoljni izletom jer je doista bilo za svakoga ponešto pa je svatko vjerujem uspio ispuniti želje od ovog izleta.

Zahvalio bih se Stanku, Milanu i Dragi na čuvanju grupe na stazi, Branimiru na sigurnoj i ugodnoj vožnji, a nadasve osoblju hostela “Kantun” na divnom gostoprimstvu.

Posebno bih pohvalio sve učesnike ovog izleta jer što bi bilo da mi nije Vas.

 

Do nekog slijedećeg izleta srdačno mašem.

Vaš Mitar!

 

Foto: Milan Kovač & Željko Čuljak