Kutjevačka obilaznica; 14.04.2018.

Kutjevačka obilaznica

Dana 14. travnja 2018. godine ukupno 18 planinarki/planinara HPD „Bršljan–Jankovac“ sudjelovalo je na otvorenju „Kutjevačke obilaznice“ HPD „Vidim“ Kutjevo. Zajedno s nama na stazi su bili i pripadnici ostalih planinarskih društava (sveukupno oko 50-tak sudionika).

Nakon uvodnih riječi predsjednice HPD „Vidim“ Kutjevo i pozdravnih govora uzvanika, obilaznica je i službeno otvorena. Na otvorenom štandu, prepunom slavonskih delicija, bilo je moguće kupiti i Dnevnik obilaznice, kojim se potvrđuje obilazak kontrolnih točaka (nakon ovjerenih posjeta svih kontrolnih točaka dobije se bedž obilaznice).

Kutjevačka obilaznica se prostire na obroncima Krndije i Papuka iznad Kutjeva, ukupne je dužine 27,9 km (službeni podatak), ima 9 kontrolnih točaka, ukupno dobivanje nadmorske visine je 1160 metara (izmjereno našim GPS uređajima).

Ono što je svakako vrijedno zabilježiti je entuzijazam i odličan tempo koji je jedna tako velika skupina planinara uspjela održavati gotovo cijelo vrijeme aktivnog hodanja na jednoj tako zahtjevnoj ruti. Velika, najveća pohvala svima nama koji smo to vrlo uspješno uspjeli napraviti.

Na kraju hodanja, u domu našeg prijatelja Vinka Krsnika smo lijepo ugošćeni (hvala Vinko), te su nam uručeni bedževi za uspješno prehodanu obilaznicu.

Izniman dan, prava planinarska ruta na gornjoj granici dnevnih mogućnosti, prava planinarska ekipa.

Pohvale i vozaču autobusa Damiru na sigurnoj vožnji autobusom.

Osobno, ja ću ovu rutu najviše pamtiti s obzirom da je ovo prva ruta koju sam „službeno“ organizirao u HPD „Bršljan-Jankovac“. Hvala svim sudionicima na ukazanom povjerenju.

Izvor fotografija: Kutjevački portal;  Ivan Lončarić