LEGOSI-Obiteljski izlet; 02.04.2023.

Legosi  i simpatizeri su u nedjelja 2. 4. 2023. odradili „OBITELJSKI IZLET“. Hodalo se od Bilja do Kopačkog rita uz staru Dravu!

Vrijeme nas je idealno poslužilo mada nije izgledalo da će tako biti, svi koji su odustali u zadnji tren zbog bojazni od vremenskih prilika sad mogu samo žaliti što nam se nisu pridružili. Starija ekipa je pod vodstvom Roberta Gregureca krenula iz Osijeka od mosta na Dravi. Mlađi članovi i pratnja mama, tata, baka i djedova prikupljala se kod ribičke kuće u Bilju uz glazbu, malo čokoladnih bombončića te štapića koje vole ne samo mlađi već i mame, bake, djedovi i tate.

Okupilo nas se na kraju oko 80 Legosa, malih planinara planinarki te planinara HPD Bršljan-Jankovca. U veselom okružju bilo je i onih najmlađih koji su išli u kolicima sa mamama i tatama te onih starijih baka i djedova, pravi „OBITELJSKI IZLET“.

Malo je poznato da je kompletna staza uređena; od ribičke kućice, popularnog „ČINGILINGIJA“ do samog Kopačeva i Kopačkog rita. Uživali smo u prekrasnoj okolini, cvrkutu ptica pogledu koji liječi dušu. Najmlađi  su uživali u trčkaranju po pjeskovitoj stazi cijelim putem, po koja barica se iskoristila za  dječje nepodopštine ali uz budni nadzor roditelja, baka i djedova.

Po dolasku do samog Kopačkog rita dočekao nas je vrući grah, ketering našeg prijatelja Palka Janoša iz Korođa, bio je jako ukusan jeli su ga i mlađi izletnici dok su ga stariji nahvalili na sve strane. I onda iznenađenje za sve naime TV ekipa iz Koreje CBS-a nacionalna televizija pravi putopisnu reportažu o Hrvatskoj koja je u službenom posjetu turističkoj zajednici Osječko-Baranjske županije, napravila je reportažu o nama, našem izletu, našem društvu uz intervjue mlađih izletnika i vodiča. Kao dobri domaćini počastili smo ih grahom, najdražim planinarskim jelom.

Slobodno vrijeme ispunjeno glazbom i šetnjama po Kopačkom ritu po slobodnom izboru za svakog izletnika do povratka.

U 14 sati povrat prema Bilju i jako sunčani dio dana i povratak prema kućama.

Da je izlet bio dobar znamo po pozitivnim komentarima gdje se je tražilo da organiziramo i idući mjesec nešto slično u blizini Osijeka.

Moram se zahvaliti još jedanput svim učesnicima, a posebno onima koji su pomogli na bilo koji način u realizaciji ovog izleta.

Do nekog novog izleta ” VEDRO”

Vaši vodiči: Robert Gergurec, Damir Rapčan i Nikola Šuljug