LISIČINE – VIŠNJICA – GRABOVICA (Salajland – Božićna priča); 11.12.2021.

Eto neplanski ali uspješno izletnička sekcija je odradila i ovaj prigodan (Božićni) izlet.

Polazak po planu nešto kasnije u 8 i 30, pauza za burek u Našicama kako to priliči pa nakon malo lutanja po bespućima oko Voćina stižemo u arboretum Lisičine gdje nas je dočekala gospođa Bojana iz Hrvatskih šuma pa je ekipu od 35 planinara provela po arboretumu uz poučnu priču popraćenu snijegom koji je počeo padati po našem dolasku. Nakon 1,5 sat šetnje nastavljamo put ka pustari Višnjica gdje nas je čekao izvrstan ručak uz vatru iz kamina.

Po završetku ručka i kavice nastavljamo put uz malo lutanja po nekim čudnim putevima i zaseocima no oko 18 sati stižemo u Grabovnicu i ulazimo u bajku na imanju Salaj koja potpuno zaslužuje taj naziv. Obišli smo “Salajland”, pročitali “Božičnu priču” na dva sata se vratili u djetinjstvo pa puni utisaka u 20 sati malkice smrznuti sjeli u topli autobus i bez stajanja stigli u Osijek oko 23 i 30.

Iako izlet nije bio u planu na inicijativu grupe iz izletničke sekcije i ovo smo odradili na zadovoljstvo svih učesnika. Hvala svima na korektnom ponašanju i Branimiru na ugodnoj vožnji unatoč malom lutanju.

Budući da izletnička sekcija zatvara svoju knjigu izleta za ovu godinu svim planinarima želimo Blagoslovljen Božić i Sretnu novu 2022. godinu te puno zdravlja, planinarskih putovanja i zajedničkog druženja.

Vaš Mitar!

Foto: Ankica Ursić-Molnar