Našički planinarski križni put; 06.04.2019.

Nas 17 planinara HPD “Bršljan-Jankovac” i 35 planinara iz našeg prijateljskog planinarskog društva HPD “Zanatlija”, krenuli smo u 7:30 za Našice na XXV. NAŠIČKI KRIŽNI PUT. Stigli smo nešto prije 9 sati, okupili se u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog koja je ujedno bila i 1. postaja. Od 3.-4. postaje križ smo nosili mi Osječani, a na 4. postaji smo čitali.

Ugodno hodanje od postaje do postaje, molitva i riječi svećenika koje su bile toliko ugodne za čuti, da su morale doći do svakog bića koje ima imalo srca. Na odmoru od jedno pola sata na Dudiću, mještani su nas obilno počastili, pićem i hranom, na čemu im zahvaljujemo. Posljednja, 14. postaja, kip sv. Franje i završetak euharistijskim slavljem u crkvi iz koje smo krenuli.

Poslije mise smo bili pozvani na domjenak u blizini crkve gdje su nas ugostili, pozdravili i podijelili poklone.

U Osijek smo sretno stigli oko 19 sati. Jedan prekrasno druženje, koje treba svakako ponoviti. Veliko hvala domaćinima i svim mještanima Našica na toplom dočeku, planinarima Bršljana-Jankovac, kao i planinarima iz HPD Zanatlija. Zajedničko druženje oba društva je učinilo izlet ljepšim, nadam se da ćemo tako nastaviti.

Organizator izleta, Ana Andrić