Osječki Pješački Put; 02.10.2022.

I ove godine održan je Osječki pješački put u organizaciji našeg planinarskog društva gdje su nam se pridružili kako naši članovi tako i članovi nekoliko drugih planinarskih društava i građani grada Osijeka.

Polazak oko 150 šetača je bio u jutarnjim satima te sunčane nedjelje sa prve kontrolne točke Trga Ante Starčevića. Laganom šetnjom kroz grad pod vodstvom vodiča Muttera obilazile su se KT-e, a kojih je u sastavu OPP-a bilo 5 na kojima su nas dočekali naši vodiči sa okrijepom pića i slatko-slanih proizvoda. Najviše smo se zadržali na KT 2 u najstarijem dijelu grada osječkoj Tvrđi gdje je predsjednik i vodič Miro Mutter živopisno prepričavao dogodovštine iz prošlosti vezane za taj dio grada. Dolaskom na Promenadu i prelaskom preko cestovnog mosta stigli smo na lijevu obalu rijeke Drave te kod ulaza na kupalište Copacabana prošli smo i 3. KT. Slijedeća destinacija odnosno KT dočekala nas je kod kompe i tada smo se vratili na desnu obalu gdje nam se pridružilo još nekoliko desetaka šetača.  Kroz šumu uz Dravu i prekrasno vrijeme stigli smo na odredište na 5. KT kod Udičarskog doma u Josipovcu. Podijelile su se značke za sudjelovanje onima koji su u svojim Dnevnicima OPP-a skupili svih 5 žigova za prijeđeni put, te zahvalnice gostujućim društvima.

Na veselje svih sudionika dočekao nas je topli obrok, planinarski grah, piće i nezaobilazna glazba naših DJ-va. Kako je sunce zagrijavalo zrak tako se zagrijavala i atmosfera i nije nedostajalo dobrog raspoloženja i plesa do kasnog poslijepodneva. Bilo je i više nego uspješno i lijepo te je to dobra pozivnica i za slijedeću godinu i novi OPP!

 

Tajnica
Lidija Ivandija