Petrov vrh-Daruvar; 04.-05.03.2023.

Izletnička je sekcija odradila još jednu “šihtu”. Ekipa za bogove (vodio bih ih gdjegod), raspoloženje vrhunsko za hodanje, za čagu, za kupanjac za svakog ponešto 3 u 1.

Polazak na vrijeme subota u 6 sati, kupimo nadu u Fešku, pa pauza u Slatini. Nastavak vožnje do Daruvara.

Ostavljamo malu ekipicu na kupanju, ostali odlazimo upaliti svijeće na groblje (kod Slive i Feliksa) te potom odlazak u vinariju “Lotada” po vino i rakiju. Slikanje sa srnama i jelenima te dolazak u dom oko 10:30.

Stiže vodič Miro te u 11 i 30 ekipa (32 planinara) odlazi na turu od 13 km (cca. 5 sati) užitka hodanja po snijegu, bljuzgi, blatu. Natrag u dom su stigli bez gubitaka, blatnjavi ali sa osmjesima na licu oko 16 i 30. Doček sa odličnim kuhanim vinom. Slikanje sa (“jankom” na ražnju) i divani u pečenjari uz pucketanje vatrice.

U 20 i 30 večera, isprika za malo kašnjenja ali “janko” se nije dao sa ražnja bilo mu baš toplo. Hladna prasetina i vruća janjetina uz kupus salatu i luk pasali su svim nepcima. Nakon toga čaga do 1 sat iza ponoći (pridružilo se i 10 članova domaćina). Spavanjac u 1 i 30.

Nedjelja, ustajanje od 7-8, spremanje doma od sinoćnje fešte pa grupa od 20 planinara pod vodstvom Jope u 9 i 30 kreće pješice dole do Daruvara (10 km, cca. 2 sata hoda). Ostali se pozdravljaju sa domaćinima (došli su nas pozdraviti i predsjednik i tajnik) te u 11 sati spust sa busom do toplica. Veći dio ekipe odlazi na kupanjac, a ostali u šetnju gradom i na ručak.

Po dogovoru u 16 sati polazak kući i dolazak u Osijek oko 19 sati.

Prekrasno vrijeme, dragi ljudi, dobro raspoloženje formula za planinarsko druženje (hodanje, plesanje, kupanje…).

Zahvalio bih se svima učesnicima, a osobito pomagačima u kuhinji i spremanju, Branimiru na ugodnoj vožnji, domaćinima na gostoprimstvu (domar Dugi),  i obojici vodiča Miroslavu Janoti i Josipu Karakašu.

P.S. umalo da zaboravim tortu i kolače (Mirtine čarolije) s kojima smo proslavili Jopin rođendan (još jednom mu čestitam u svoje ime i u “ime kolektiva”).

Do slijedećeg izleta srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar!