Planinarska fišijada; 06.05.2023.

U zajedničkoj organizaciji dvaju planinarskih društava PD „Zanatlija“ i HPD „Bršljan-Jankovac“ održana je prva planinarska fišijada.

Polazak busom do Draža kratke pripreme i polazak na hodnju, nekih 3 sata.

Hodači su uživali u predivnim baranjskim krajolicima po ugodnom vremenu.

Za to vrijeme vrijedna ekipa sredila je salu u društvenom domu, pripremila ribu i obavila zadnje pripreme pred fišijadu.

Dolaskom hodača počinje priprema kotlića, osjeća se lagana nervoza majstora fiša, pripremaju se tajni začini, vrši se podjela ribe (manje-više uspješno 😊) i u 13:00 počinje „takmičarski dio“.

Uz laganu glazbu naših DJ majstora počinje se širiti svima nama poznati miris baranjske paprike i fiša.

Uzorci fiša za ocjenjivanje predaju se našem strogom ali pravednom tročlanom sudačkom timu koji se povlači i u miru ocjenjuje rezultate fiš majstora.

Za čas se popunjava sala i svi planinari (njih oko 120) uživaju u okusima pravog „planinarskog fiša“.

Dolazi i trenutak kojega svi iščekuju, proglašenje pobjednika.

Treće mjesto Tomislav Kučandi (HPD „Bršljan-Jankovac“), drugo mjesto predstavnici PD „Zanatlija“ Osijek bajkeri iz Ernestinova, a pobjednik prve planinarske fišijade je Saša Pavičić (HPD „Bršljan-Jankovac“).

Slijedi dodjela nagrada i za iznenađenje prigodna torta.

Uz golemi trud koji smo uložili u organizaciju ove planinarske fišijade iako smo potpuni laici u kuhanju fiša, mogu reći da je uz neke sitne propuste planinarska fišijada u potpunosti uspjela.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, kuhanju fiša, ili na bilo koji način te tako doprinijeli uspjehu organizacije.

Vidimo se na drugoj planinarskoj fišijadi dogodine.

Ivica Tabak