Proljeće na Jankovcu; 23.04.2022.

Izletnička sekcija nastavlja dalje.

Ovaj puta smo pozdravili proljeće na našem divnom Jankovcu. Skupila se ekipa da pozdravi proljeće. Malo muljavo vrijeme ali unatoč tome skupilo se nas 49 u autobusu i 9 u automobilima.

Krenulo se na vrijeme dakle u 6 sati sa starog mjesta. Neki su mrgudali zašto tako rano ali svaki zašto ima svoj zato. Pauza u Našicama za burek i kavicu pa dalje do Velike.

U 9 sati se priključila i ekipa iz auta pa se krenulo na turu: Velika-stari grad-Tauberove stijene-Nevoljaš-Jankovac i nakon predivnog hodanja, malo gacanja blata u 13 i 30 je ekipa od 28 planinara i planinarki stigla do doma.

Ostatak ekipe je boravio na Jankovcu, odšetao Grofovu stazu, malo oko jezera, roštiljanje i puno druženja. Ja volim pisati samo o lijepim stvarima na izletu, ali ponašanje osoblja u domu je za svaku kritiku i to pod hitno treba promijeniti jer nije prvi put. Mi smo se ipak lijepo podružili oko doma i u 16 sati krenuli kući.

U Osijek smo uz Aninu (i još nekoliko gospođa) pjesmu i uz ugodnu Branimirovu vožnju stigli oko 18 sati.

Još jedan divan izlet proveden s dragim ljudima i u ugodnom društvu. Kiša je malo prijetila ali i odustala kad je vidjela naše dobro raspoloženje.

Hvala svima, a posebno Jopi i Dikli na vođenju grupe, te Branimiru na ugodnoj vožnji.

Iskoristio bi priliku da tko ovo bude čitao da nam se svakako pridruži  08. 05. 2022. na našoj planinarskoj akciji JJPP da nas bude u što većem broju.

Vaš Mitar!