Put dida Račkog; 09.04.2022.

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi krećemo prema planu u dogovoreno vrijeme. Cilj su Gazije, Put dida Račkog, legende našeg društva.

Stazu su na našu molbu trasirali i markirali gospoda Drago Čerina i Branko Tivanovac. Na žalost nakon svečanog otvaranja 16.09.2017. kao društvo poslije nismo organizirali ture ovom lijepom stazom, a koja je napravljena i prilagođena da ju mogu ishodati sve generacije od juniora do veterana.

Kao što rekoh krenuli smo sa naše uobičajene polazne  točke u 7 sati, naravno zaustavili se na pauzu za burek i kavu u Našicama kao što je uobičajeno, a nakon pola sata nastavljamo put Gazija odnosno planinarske kuće Tivanovo. Ovdje nas dočekuje naš domaćin Branko sa slavonskim doručkom, a u ponudi je i domaća ljuta Brankova, odlična.

Nakon obavljenih priprema predajemo se u ruke Didu Dragi koji nas vodi na stazi pojašnjavajući usput gdje se nalazimo i značajke pojedinih dijelova puta.

Vrijeme je bilo ugodno za šetnju, a nakon petnaestak minuta do pola sata po povratu u planinarsku kuću uslijedila je najavljena kiša.

Nakon objeda iz ranca, odnosno slaninice i kobasa sa ražnja zadovoljni krećemo kući.

Zahvaljujem se našem domaćinu Branku na lijepom dočeku, Didu Dragi na vođenju izleta i svima vama koji ste se odazvali i sudjelovali na ovom izletu.

Organizator: Milijan Žulj