SPP/ Pl.dom Omanovac (KT-4)-Široki brijeg (KT-5)-Brezovo polje (KT-6); 10.04.2016.

3. izlet 3. ciklusa etapnog obilaska SPP-a obuhvatio je dionicu od planinarskog doma Omanovac, preko Širokog brijega pa do najvišeg vrha Slavonije-Brezovog polja. U rano nedjeljno jutro hrabra ekipa hodača okuplja se oko busa, pauza za burek u Našicama, pridruživanje planinara iz ostalih planinarskih društava te dolazak do pl. doma Omanovac. Kratak predah, zajednička fotografija, pogled u nebo, zaključak da će nas pratiti dobro vrijeme i polazak na turu dugu 21 km.

Jedna od zanimljivijih dionica SPP-a, uspon, pa spust, pa opet uspon i tako malo po malo kroz tek zazelene šume dolazimo do Širokog brijega, kontrolne točke, popunjavanje dnevnika, kolona se razbija u tri grupe i za nekih 7 sati dolazak do Brezovog polja. Svi sretni i zadovoljni što su ishodali i ovu dionicu SPP-a, a potiho i sretni i zbog toga što se je bus ipak uspio probiti do Brezovog polja i tako nam uštedjeti dodatni silazak makadamom do Strmca. A u pl. kući Strmac dočekuje nas odličan grah, hvala domaru Željku-Duši, sređujemo dojmove i povratak kući.

Slijedni nezaboravna vožnja i upoznavanje Slavonije, nekima još uvijek nije jasno da li smo išli od Osijeka ili prema Osijeku, dolazak kući u kasne sate.

Hvala svim učesnicima na strpljenju, Slivi na nezaboravnom “pivu iz potoka”, vodiču Žaretu te domaćinima u pl. kući Strmac.

Uskoro slijedeća dionica SPP-a…

Vodič: Ivica Tabak

GPS trag izleta…

Foto: Marija Bokun