SPP/Požeška Koprivnica-Sv.Martin-Lovčić (KT-12)-Grgurevići; 14.10.2018.

SPP
Požeška Koprivnica- Crkva Sv. Martina Lovčić- Grgurevići

 

U nedjelju, 14.10. 2018.g., 17 junaka HPD „Bršljan-Jankovac“ i 11 junaka PD „Zanatlija“ pregazilo je 7. dionicu SPP u okviru 4. ciklusa etapnog obilaska. U trajanju 5h poharali smo 18 km dionice koja se proteže obroncima Dilj gore.

Iako je u pitanju vjerojatno najmanje atraktivna dionica SPP, dobra stara slavonska jesen dala je sve od sebe da ju učini zanimljivijom. Vođeni većim dijelom dosadnim asfaltom, iz Požeške Koprivnice dolazimo do Lovčića, eko-etno sela, gdje srećemo članove lokalnog lovačkog društva. Nakon razmjene domaćih krutih i tekućih specijaliteta nastavljamo dalje. Ubrzo dolazimo do crkve Sv. Martina, jedine KT na toj dionici.

Markacije su, nažalost, bile rijetko viđen gost na našem izletu. Ipak, zahvaljujući modernim tehnologijama, ruksaka punih šipaka i oraha spretno nalazimo put do Grgurevića gdje nas je čekao autobus.

Stjepan iz PD „Zanatlija“ je imao pokaznu vježbu hodačkog tempa potrebnog za svladavanje Highlandera.

Svi sudionici izleta istaknuli su se dobrom tjelesnom kondicijom i zavidnim tempom zbog čega su adekvatno nagrađeni 45-minutnim odmorom u Našicama u povratku kući.

Zahvalila bih mom prijatelju i vodiču Kristijanu koji je bio u ulozi metle, kolegama i (polu)vodičima Kristijanu i Stjepanu iz PD „Zanatlija“ na pomoći i pošalicama, vozaču Zdravku jer nas je sigurno i brzo dovezao i vratio kući (bez gratisa) te svim sudionicima izleta na korektnom ponašanju i dobrom raspoloženju.

Šifra izleta: DGO metropola

Maja Buljubašić