Trakošćan-Ravna gora-Špancirfest27.-28.08. Trakošćan-Ravna gora-Špancirfest; 27.-28.08.2022.

Izletnička sekcija je protekli vikend (27.-28.08.) ponovo bila u pogonu pa je odradila kulturno-planinarsko-hedonistički izlet “Trakošćan-Ravna gora-Špancirfest”.

Unatoč nekim otkazivanjima skupilo se nas 38 i krenulo na izlet, mada vrijeme nije bilo baš dobre najave.

Krenuli na vrijeme u 4 i 30 i Podravskom magistralom sa pauzom “kod Joze” stigli do Trakošćana u 10 sati. Obilazak dvorca i isušenog jezera do 11 i 30. Ekipa od 30 hodača sa malim rancima pod vodstvom Jope krenula put vrha Ravne gore i planinarskog doma na 660m/nm. Nas nekoliko busom sa ostalom opremom do “Cimerplaca” pa smo kombijem prebacili svu opremu do doma. Hodačka ekipa stiže oko 15 sati (prešli 12 km po teškoj sparini), smještaj u sobe pa odmor na terasi ispred doma uz pivo i gemišt te priču o prehodanom putu. U 19 sati zajednička večera (odličan gulaš), pa uz glazbu, te harmoniku i pjesmu (Damir i Darija), štrudlu od jabuka, sira, bučnice večer je prošla u dobrom raspoloženju. Noćenje.

U nedjelju ujutro ustajanje do 8 sati, doručak iz ranca pa 30 minuta pješke do busa. Stvari smo opet prevezli kombijem. U 10 sati polazak za Varaždin, pa španciranje po Špancirfestu do 15 i 30. Polazak kući gdje smo uz jednu pauzu (Korija, 30 minuta) stigli oko 19 i 30.

Još jedan odličan izlet u organizaciji Izletničke sekcije jer izrazi lica i veseli razgovor mi je potvrda da je ekipa zadovoljna odrađenim. Unatoč najavama lošeg vremena ono nas je pomazilo oba dana samo je navečer i u noći bio “tanderbal munja, gromova i kiše”.

Posebno zahvaljujem Jopi na sigurnom vođenju, domaru Srećku i kuharici Zdenki na gostoprimstvu te Branimiru na sigurnoj vožnji. Bw dovezli smo i “pol tone krumpača”.

Vaš Mitar!