Vamte – Tamte; 01.07.2023.

Izletnička sekcija radi bez zastoja. Odrađen još jedan jednodnevni izlet, iz VAMTE-TAMTE grupacije. Deseti od u 2023.

Unatoč najavi lošeg vremena sakupila se ekipa planinara odlučnih i željnih iznenađenja.

Polazak na vrijeme u 7 sati. Vožnja do Našica, pauza za burek i kavicu pa nastavak puta iznenađenja i oko 9 i 15 stižemo na našu odabranu destinaciju za ovu godinu selo Kadanovci i na ranč “Čondić”.

Domaćini nas dočekali sa kavicom i rakijicom pa u 9 i 45 grupa od 25 planinara krenula pod vodstvom domaćina Ivana i našeg Jope putem divljih staza na Dilju. Prevalili su nekih 12 km po izuzetno sparnom vremenu za cca. 5 sati hoda.

Ostatak grupe je vrijeme proveo šetajući na ranču, obilazeći jezerca, životinje koje borave na ranču (konji, koze, srndaći, sitna perad…), jedući usput dudove (murve), borovnice.

Po povratku grupe sa hodanja i osvježenja, domaćini su pripremili odličan ručak, još malo razgovora o stazi, druženje, kavica i putna rakijica pa smo u 16 i 45 krenuli kući gdje smo stigli oko 18 i 45.

Prekrasno proveden dan i zaključak grupe da trebam izlet VAMTE-TAMTE pretvoriti u tradiciju početkom mjeseca srpnja, pa se nadam da će to biti i prihvaćeno od ostatka društva.

Zahvalio bih se vodičima na stazi (Ivanu, Josipu, Nikoli), nadasve gostoljubivim domaćinima te vozaču Ljubi na strpljenju i ugodnoj vožnji.

Do slijedećeg izleta izletničke sekcije srdačno vam mašem.

Vaš Mitar!