Zadnji prvog u planinarskom domu Tivanovo (Gazije); 28.01.2018.

Zadnji prvog u Gazijama – dom Tivanovo
28.1.2018.

Za ovaj izlet bio je veliki interes zato sam odlučio u dogovoru sa domaćinom PD ‘Sunovrat’ iz Đurđenovca da nas može doći koliko nas hoće.

Vrijeme je bilo naklonjeno i u nedjelju sa staroga mjesta u 7.00 kreću dva busa sa 80 planinarki i planinara, od 4,5 – 83 godine. Zato smo i osvojili nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika ovoga već tradicionalnog skupa kod Tivanova.

Došli smo direktno do doma Tivanovo u Gazijama, gdje nas je domaćin dočekao sa tradicionalnom slavonskom dobrodošlicom, kruha masti, rakijica i topli čaj. Ovaj puta, kao nikada do sada skup je posjetilo oko 360 učesnika iz 20-tak društava ne samo iz Hrvatske.

Organizator je priredio tri staze za hodanje:

  • Do Crkve Sv.Lovre kod sela Crkvari
  • Stazom dida Račkog
  • I uspon na Petrov vrh

Tako da je svako mogao izabrati što mu najviše odgovara po njegovoj trenutnoj fizičkoj kondiciji. Po završetku hodanja domaćini su priredili grah i osvježenje u nekom od ponuđenih pića. Uz ugodno druženje i razgovor, brzo je došlo vrijeme polaska kući.

Zahvaljujem se domaćinima na dobrodošlici, a naravno i svim našim učesnicima na dobroj suradnji i nadam se da ću ih povesti na još jedan lijepi izlet.

Organizator: Miroslav Bahmajer

Foto: Marija Bokun