Zapadna Medvednica-Sljeme; 26.-27.11.2016.

ZAPADNA MEDVEDNICA – SLJEME
26.-27.11.2016.god.

 

Odradili smo zadnji dvodnevni izlet u 2016. god., Sljeme. Iako tradicionalno, već 7.  godinu uzastopno, odaziv je bio pun autobus.

Vožnja do Zagreba, do naselja Stenjevac, gdje nas čekaju prijatelj i planinari iz Zagreba, koji će nam biti vodiči prvi dan po Medvednici, od Stenjevca  do planinaskog doma Runolist,  gdje ćemo biti smješteni. Na hodanje polazi 26 planinara, a hodati će turu od nekih 6 i pol do 7 sati, Stenjevac-Veternica-pd Glavica-pd Risnjak- pd Grafičar-pd Runolist. Ostali idemo busom do pd Runolist, odnosno do „Grofice“, odakle će veliki ranci biti preveženi džipom, a mi sa malim rancima pješke, oko pola sata do doma. Kako je planirano tako je i bilo. Nakon smještaja u domu neki su planinari otišli prošetati do tornja, neki do „Grofice“, a neki su se samo otišli odmoriti. Hodačka grupa, koju je uhvatio i mrak siže oko 17 h, oduševljeni, vidi se da planinarima ni kiša ni magla ni mrak, a svega je bilo, ne mogu pokvariti užitak, hodanja u prirodi.

Zajednička večera, a onda,  zabava.

Kiša pada cijelu noć, pa je hodanje u nedjelju upitno, mislio sam.

Ujutro doručak i kao da kiša ne pada pitanja, kada se kreće na hodanje.

Jučerašnji vodič iz našeg društva bio je Đekić, a danas će biti Krle. Okupila se nešto manje brojna ekipa za danas i krenula sa Krletom na oko 2 do 2 i pol sat hoda do vrha Sljemena, do Kapelice pa preko pl Putijarka do Runolista. Oni koji su ostali su ili otišli na kraće šetnje ili spremali stvari ili se družili u zajedničkoj prostoriji. I današnja grupa se vratila vidno zadovoljna, kao i današnji vodič, Krle. Oduševio ih je restoran „Zlatni medvjed“ pun predmeta koji su vezani za Anicu i Ivicu Kostelić.

U 14 h krećemo za Osijek, nakon što smo i u povratku velike rance prevezli džipom do busa.

Uz kraća stajanja, u Osijek stižemo oko 20 sati.

I ako nas vrijeme nije mazilo, odradili smo sve planirano.

Zahvaljujem se osoblju doma Runolist na svemu, a naročito na srdačnom prijemu, također se zahvaljujem vodičima iz Zagreba, kao i našim vodičima, Đekiću i Krletu.

Hvala svima vama koji ste bili na izletu, nadam se da da ste bili zadovoljni i iskoristili maksimalno od onoga što nam je vrijeme dozvolilo.

Vođa puta: Miroslav Mitrović-Mitar

Angelinino viđenje izleta…

Foto: Ivica Mihaljević