04.03.2016. Godišnja izvještajna skupština SPS-a

U Osijeku je 04. ožujka 2016., u prostorijama sportske dvorane Zrinjevac, održana skupština Slavonskog planinarskog saveza. Društvo su predstavljali dopredsjednik Milijan Žulj i članica IO Anica Filipović.

Predsjednik Saveza Otmar Tosenberger prigodnom referatom se osvrnuo na 120 godina planinarstva u Slavoniji pa, nakon izbora radnog predsjedništva, rad prepustio njemu. Službeni dio je bio po uobičajenom dnevnom redu: Izvještaj o radu od zadnje skupštine, financijsko izvješće, mišljenje nadzornog odbora i suda časti. Predstavljen je plan rada i financijski plan za 2016. godinu pa se povela rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Statuta SPS-a. Prijedlog je prihvaćen sa davanjem odobrenja Upravnom odboru za sitne dorade po zahtjevu županijskog ureda Državne uprave.

Za nas Bršljanovce najzanimljiviji dio bila je dodjela priznanja i zahvala. Kao društvo i članovi imamo se čime pohvaliti. Dodijeljeno nam je:

  1. Priznanje i medalju Julije Kempf pl. društvu Bršljan-Jankovac za naročita postignuća u razvitku planinarstva u SPS-u prigodom 120 godina planinarstva u Slavoniji.
  2. Priznanje i medalju Julije Kempf pl. društvu Bršljan-Jankovac za realizaciju akcija SPS u 2015. godini naročito za organizaciju 65. Dana Slavonskih planinara u 2015. godini i obilježavanje 120 godina planinarstva u Slavoniji.
  3. Priznanje i medalju Kamilo Firinger planinaru Josipu Dikliću, za turni obilazak Slavonskog planinarskog puta od 13. do 22. rujna 2015. godine.

           Čestitam Josipu – Dikli!!

Stanko Kereta, član NO SPS, 11.03.2016.