20.03.2016. Jankovčani u Somboru…

U nedjelju 20. ožujka 2016. u Somboru je održana Redovna izborna Skupština Planinarsko alpinističkog kluba „Celtis“ Sombor, kojoj su kao gosti nazočili i članovi HPD-a „Bršljan-Jankovac“ – Veljko Čolović, Mara Katušić, Mirjana Marić i Sanja Boljevac.
U službenom dijelu Skupštine razriješeno je staro rukovodstvo, podneseni su izvještaji o radu i izabrani su novi članovi Upravnog odbora i ostalih radnih tijela Kluba. Za predsjednika je ponovo izabran Ivan Tomik, a za načelnika Slavko Šmit. Usvojen je Financijski plan i Kalendar akcija za 2016., dodijeljena su priznanja najaktivnijim planinarima Kluba za 2015. te priznanja pojedincima za dugogodišnji razvoj planinarstva u Srbiji.
Zanimljivo je bilo izvješće o osvojenim vrhovima najaktivnijih članova Kluba (Rada Šmit i Slavko Šmit, Obrad Kuzeljević), fotografije sa izleta na kojima su bili i sličnosti u zakonodavnim odredbama vezanim za rad udruga.
U ime HPD–a „Bršljan-Jankovac“ Veljko Čolović zaželio je novom rukovodstvu uspjeh u daljnjem radu i aktivnostima, zahvalio na upućenom pozivu na Skupštinu i pozvao članove PAK-a „Celtis“ na planinarska događanja u Osijek i Slavoniju i Baranju.
Poslije radnog dijela Skupštine uslijedio je zajednički ručak i druženje.
Svim učesnicima Skupštine zahvaljujemo na lijepom prijemu i ugodnom druženju, a posebno predsjedniku Ivanu Tomiku te Radi i Slavku Šmit.
Nadamo se da će se dobra suradnja naša dva društva uspješno nastaviti i u narednim godinama.

Sanja Boljevac