21. Vincekov pohod; 19.-20.01.2019.

21. VINCEKOV POHOD 19.-20.1.2019. GODINE

Već tradicionalno, planinari HPD „Bršljan-Jankovac“, zajedno s prijateljima iz HPD Cibalija Vinkovci, HPD Vidim Kutjevo i PD Zanatlije iz Osijeka, sudjelovali su na 21. Vincekovom pohodu u Murskom Središću. Ukupno je bilo 58 planinara.

Polazak je bio u 4,00 sata ujutro 19.01.2019. godine, s parkirališta iza Interspara na Sjenjaku. Po dolasku nas je dočekao domaćin Željko Poljak predsjednik HPD Međimurje iz Čakovca, dopredsjednik društva i vodička društva, te smo u njihovom društvu ishodali lijepu višesatnu turu, koja je završila u Vinariji Tomšić, gdje smo kušali, ali i kupili dobrih vina. Potom slijedi smještaj u apartmane Regina u Sv. Martinu na Muri, kupanje, večera u restoranu K Jeleni, te odmor.

Sljedeći dan pohod počinje u 8,30 sati, mjesto polaska je u neposrednoj blizini Hotela Golfer. Dobro organizirani domaćini predvidjeli su hranu i okrjepu na startu za sve sudionike. U nastavku staza se diže i spušta po brijegima. Uz glazbu, zabavu i dobru hranu na postajama, silazimo na cestu, gdje nas čeka Bero i autobusom odvozi do dvorane u Murskom Središću na završnu veselicu, koju napuštamo u 17,00 sati.

U dobrom raspoloženju, stižemo u Osijeku nešto prije 21,00 sat.

Foto: Ankica Ursić-Molnar