Izlet u Zakorenje; 13.01.2019.

ZAKORENJE 13.01.2019.

U jutro 13. siječnja krećemo u 6:40 u Zakorenje, velikim busom, nas 51 planinar. Odmor u Našicama pola sata. Nastavljamo put i u 9:20 stižemo u Zakorenje. Bus ostavljamo kod Vatrogasnog doma pa imamo desetak minuta pješice do planinarske kuće Kiljer, odakle se kreće na stazu.

Tu nas dočekuju domaćini i mnoštvo planinara iz drugih planinarskih društava. Okrijepili smo se čajem, rakijom, šampanjcem i krećemo na stazu u 9:30. Planinarski pohod sedmu godinu za redom organizira Sekcija Planinarskog društva Kapavac iz Zakorenja, podružnica PD Sokolovac Požega, a mi sudjelujemo petu godinu, i to u zavidnom broju, što potvrđuje i zahvalnica Društvu.

Vrijeme prekrasno za hodanje, kreće hodačka grupa od skoro 200 planinara iz 13 slavonsko-baranjskih društava. Krećemo od planinarske kuće n/v 235 na najviši vrh Požeške gore Kapavac n/v 618 m. Nakon otprilike dva sata hoda, stižemo na vrh Kapavac. Tu nas čekaju članovi udruge Sveti Blaž iz Tisovca sa logorskom vatrom, kuhanim vinom i čajem. Odmaramo neko vrijeme i krećemo natrag u DVD Zakorenje gdje nas čekaju domaćini.

Domaćini su nas ugostili toplom juhicom, prasetinom, kolačima, divan doček i okrjepa nakon hodanja. Živa glazba, ples, ugodno druženje.

U 16 sati krećemo za Osijek. Kratki odmor u Našicama i oko 20 sati sretno stižemo u Osijek.

Zahvaljujem PD Sokolovac, Sekciji Zakorenje Požega na toplom prijmu, posebno gospodinu Lončareviću i gospodinu Livaku te ostalima koji su nas srcem dočekali. Hvala i mojim dragim planinarima koji su pridonijeli da ovaj izlet prođe u najboljem redu. Pomoćnom vodiču Saletu hvala na pomoći.

Nadam se da ćemo se nagodinu ponovno družiti u Zakorenju, a do tada svima lijepi pozdrav.

Ana Andrić, organizator izleta

Foto: Saša Pavičić