Rasol izlet iznenađenja; 05.01.2019.

Subota 05. siječanj 2019., 7:00 sati.

Prema najavi počinje padati sitni snijeg. Krećemo na naš tradicionalni „Rasol izlet“ odnosno kako smo ga ove godine nazvali „Rasol izlet iznenađenja“, a to stoga što u 2018. nismo imali također tradicionalnog „Izleta iznenađenja“, pa smo odlučili iznenaditi članove društva dajući im besplatan prijevoz.

No da ne duljim dakle krećemo u sedam sati. Ivicu i Tomu kupimo u Bizovcu, a Ljerka nas čeka u Našicama, gdje zna se obavezno stajemo na burek i kavu. Nastavljamo prema Drenovcu nagađajući hoćemo li do Jankovca busom ili cipelcugom. Na sreću snijeg nije visok, pa nas Damir i Bero sigurno dovoze do Jankovca.

Naravno slab snijeg konstantno pada i na Jankovcu je visok 5 – 10 cm i ovaj naš biser čini idiličnim i romantičnim. Uzimamo pauzu da bi pripremili opremu i riješili tekuća pitanja u domu, a potom Ivica preuzima vodičku odgovornost da nas odvede do Češljakovačkog visa što je hodnja od po dva sata u jednom i drugom smjeru. Naravno i ovo je prošlo u redu, i u lijepom raspoloženju.

Skoro zaboravih spomenuti da nam je predsjednik Miro dok smo hodali naložio vatricu i napravio dosta žara za ispeći kobase i slaninicu, naravno tko je ponio, a tko nije ponuda doma je kao i uvijek bila dobra.

Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji ovog izleta, Ivici, dvojici Mira Mutteru i Bahmajeru i naravno vozačima koji su nas sigurno vozili.

Hvala i svim učesnicima na lijepom druženju.

Pozdravi svima do slijedećeg izleta.

Organizator:

Milijan

Foto: Marija Bokun, Saša Pavičić, Milijan Žulj