71. Dan Slavonskih planinara; 10.09.2023.

Izletnička sekcija je odradila i jedan od onih “obvezujućih” izleta. Jučer smo pohodili Sveti Đurađ malo mjesto pored Virovitice gdje je domaćin 71. susreta planinara Slavonije ovog puta bilo HPD “Papuk” iz Virovitice. Okupilo se oko 350 planinara iz 28 društava i pohodilo 3 ponuđene staze oko virovitičkih ribnjaka od (8, 10, 12 km) po paklenom vremenu (33 stupnja) i prešli iste za cca. 4 sata.

Polazak iz Osijeka je bio po dogovoru, kupljenje prijatelja usput, pauza “Kod Joze” u Slatini ovaj puta na drugoj lokaciji (kod silosa), te nastavak puta do Svetog Đurđa gdje smo stigli u 8 i 40. Pozdrav sa domaćinima, planinarima iz ostalih pristiglih društava, slavonski doručak.

Pozdrav okupljenima od predsjednika HPD “Papuk” Mario Ripli, Ota Tosenbergera, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina te Jadranke Čoklice ispred HPS-a. U 10 sati polazak na staze (slike će opisati kako je bilo) te oko 14 sati povratak u klimatizirani mjesni dom.

Dočekao nas je odličan planinarski grah, hladno piće, vrhunski kolači i sjajna glazba benda iz Siska. Plesa je bilo unatoč nesnosnoj vrućini. U 15 sati su podijeljena priznanja i zahvalnice, još malo čage te u 16 sati polazak kući. U Osijek smo stigli oko 18 i 30.

Hvala ekipi na korektnom ponašanju i dobro provedenom vremenu.

Do slijedećeg izleta srdačno vam mašem.

Vaš Mitar!