8. Pohod na najviši vrh Požeške gore – Kapavac; 19.01.2020.

U jutro 19. siječnja krećemo u 6:30 u Zakorenje, velikim busom, nas 35 planinara.

Odmor u Našicama pola sata. Nastavljamo put i u 9:20 stižemo u Zakorenje. Bus ostavljamo kod Vatrogasnog doma pa imamo desetak minuta pješice do planinarske kuće Kiljer, odakle se kreće na stazu. Tu nas dočekuju domaćini i mnoštvo planinara iz drugih planinarskih društava. Okrijepili smo se čajem, rakijom, šampanjcem i krećemo na stazu u 9:30. Planinarski pohod osmu  godinu za redom organizira Sekcija Planinarskog društva Kapavac iz Zakorenja, podružnica PD Sokolovac Požega, a mi sudjelujemo sedmu  godinu, i to u zavidnom broju, što potvrđuje i zahvalnica Društvu.

Vrijeme, malo maglovito i prohladno.  Kreće hodačka grupa od skoro 150 planinara iz više  slavonsko-baranjskih društava. Krećemo od planinarske kuće n/v 235 na najviši vrh Požeške gore Kapavac n/v 618 m. Nakon otprilike dva sata hoda, stižemo na vrh Kapavac. Tu nas čeka  logorska  vatra. Odmaramo neko vrijeme i krećemo natrag u DVD Zakorenje gdje nas čekaju domaćini.

Domaćini su nas ugostili  juhicom, prasetinom, kolačima, divan doček i okrijepa nakon hodanja. Živa glazba, ples, ugodno druženje.

U 16.45 sati krećemo za Osijek. Stižemo u Osijek oko 6.30.

Zahvaljujem PD Sokolovac, Sekciji Zakorenje Požega na toplom prijemu, posebno gospodinu Lončareviću i gospodinu Livaku te ostalima koji su nas srcem dočekali. Hvala i mojim dragim planinarima koji su pridonijeli da ovaj izlet prođe u najboljem redu, i  Stanku Kereti koji je pomogao, kad  je bilo potrebno. Zahvaljujem i našem vozaču Stjepanu, koji nas je odvezao i dovezao bez ikakvih prigovora i bio u svakom trenu spreman na suradnju.

Nadam se da ćemo se nagodinu ponovno družiti u Zakorenju, a do tada svima lijepi pozdrav.

                                                                                              Ana Andrić

Foto: Ivica Petrinec