Bršljanovi legosi u pohodu na Ružicu grad; 03.07.2016.

Bršljanovi  legosi u pohodu na Ružicu grad
(spoj planinarenja i kupanja na slavonski način)

Točni, raspoloženi, puni adrenalina i bez ijednog izostanka krenuli smo u dogovoreno vrijeme. Uz dobru glazbu našeg susretljivog  vozača brzo  smo stigli u Orahovicu. Nakon kratkog odmora i pripreme planinarske opreme krenuli smo u pohod na divni stari Ružica grad kojeg smo već uočili  iz busa. Kao da nas je pozivao gore, sebi u goste. Nakon obavezne zajedničke fotke  i uputa naših vodiča krenuli smo prema obroncima Papuka.Legosi_Logo Za svaku sigurnost vodiči su razvukli uže uz koje smo u koloni  počeli naš pohod. Nestrpljivi legosi nisu mogli sakriti uzbuđenje, tako da ni početni  uspon nije bio nikakav problem, svi su ga  uspješno svladali. Male noge spretno su grabile sve dalje uz zanimanje  za sve  što su ugledali usput. Pratili su markacije, poučne ploče sa slikama biljaka i životinja  koje žive na tom području. Na vidikovcu imali smo i predivan pogled na dolinu, koji je pucao čak do  Mađarske. Tada je uslijedio još strmiji uspon do zidina staroga grada. Nakon razgledanja  svi su dobili  pečat u svoj planinarski dnevnik. Na  proplanku  podno Ružica grada zamišljali smo vile, slušajući  legende o postanku imena –  Ružica grad.

Pod dojmom crnog viteza i vile Ružice  spuštali smo se do jezera, a šumom se zaorilo: KUPANJE!!!  Nema veze što je malo svježe, voda je topla, a mi željni osvježenja. Jedino je šteta što pripremljeni rekviziti i igre  za vodu nisu mogle biti upotrebljene, jer za to je  ipak  bilo malo presvježe. Čekat će legose na  nekom novom ljetnom izletu.

Iako je zbog lošijeg vremena izlet trajao malo kraće, svi  kažu da im je bilo super. A i voditeljice izleta su prezadovoljne odvažnim i spretnim  planinarenjem, ali i pristojnim  ponašanjem:  BRAVO LEGOSI!!!  A pohvala i za njihove  mame, tate, bake, djedove… Bila je to  divna grupa na jednom  lijepom izletu.

Mirjana i Sandra