Dani hrvatskih planinara OMANOVAC-PSUNJ; 25.06.2016.

Subota 25.06.2016. u 5:00 iza Bille krećemo prema Pakracu odnosno našem odredištu izletištu i planinarskom domu Omanovac na Dane Hrvatskih planinara.

Zbog ranog polaska i blagdana nismo planirali zaustavljanje na legendarni burek u Našicama, međutim provjerom utvrđujemo da pekara ipak radi i naravno završavamo na bureku.

Slijedeća stanica bio nam je grad Pakrac i kavica, a potom nastavljamo do Omanovca.

Naravno ovdje se već okupilo mnoštvo planinara iz svih dijelova Hrvatske iako zbog veličine  prostora izgledamo kao par manjih grupica.

Prema riječima domaćina PD Psunj u tri dana koliko su trajali Dani planinara Hrvatske ovdje je bilo oko 600 planinara iz 61. planinarskog društva.

Od 10:10 pa do 11:00 sati kretalo se na hodačke ture koje su zbog vremenskih uvjeta (vrućine i vlage) trajale nešto duže nego je domaćin predvidio, ali su uspješno ishodane. Naši članovi sudjelovali su na svim turama, iako nas je bilo malo rasporedili smo se prema hodačkim mogućnostima.

Nakon ručka uslijedilo je svečano otvaranje uz nastup kulturno-umjetničkih društava a potom sportska natjecanja.

Nažalost na spomenutim natjecanjima nismo sudjelovali jer je bio dogovor da u 18:00 krenemo prema Osijeku što smo i učinili.

Što reći na kraju?

Još jedan lijep izlet u odličnom, veselom društvu i raspoloženju  koje nije uspjela pokvariti ni kiša i tuča zbog čijeg smo se intenziteta morali dva puta zaustavljati.

Do slijedećeg izleta.

Vođa puta:
Milijan Žulj